Αρχική » Ι.Μ. Ταμασού: Κατάθεση θεμέλιου λίθου για το Πλανητάριο

Ι.Μ. Ταμασού: Κατάθεση θεμέλιου λίθου για το Πλανητάριο

από christina

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού τελέσθηκε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018, η ακολουθία του «θεμέλιου λίθου» του Πλανηταρίου και ψηφιακού εκθεσιακού χώρου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής.

Της τελετής προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας πλαισιούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, ο Μητροπολίτης Βόστρων και έξαρχος του Παναγίου Τάφου εν Κύπρω κ. Τιμόθεος, ο Μέγας ευεργέτης της Μητροπόλεως κ. Βιατισλάβ Αντάμοβιτς Ζαρέγκοφ και άλλοι άρχοντες του τόπου.

Ο Πανιερώτατος στον σύντομο χαιρετισμό του αφού ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον μέγα ευεργέτη της Μητροπόλεως  για τη χορηγία και στήριξη του όλου έργου, ανέφερε ότι «Με το Πλανητάριο, οδηγούμαστε στην αποκωδικοποίηση της Σοφίας του Θεού, μέσα από το μεγαλείο του σύμπαντος. Η μελέτη του διαστήματος και των αστέρων διευρύνει τους ορίζοντες του ανθρώπου. Το Πλανητάριο είναι μια μεγάλη συνεισφορά στην Παιδεία και στην εκπαίδευση».

Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε  δεξίωση για όλους και έγινε η έναρξη των εργασιών του τέταρτου κατά σειρά συνεδρίου της Μητροπόλεως  «Ηρακλείδια» με θέμα «Η αγιογραφική σχολή της Ι.Μ. Αγίου Ηρακλειδίου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ