Κέρδισε το Φανάρι στη δικαστική διαμάχη που είχε με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών για τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο κτήμα Προμπονά. 

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Μονή Βλατάδων ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να σφραγιστεί ο ναός. 

Το ανώτατο δικαστήριο (Δ’ Τμήμα) έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης κρίνοντας ότι «η προσβαλλόμενη πράξη η οποία διατάσσει τη σφράγιση του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, Αγίων Αναργύρων και Αγίας Φωτεινής Κληροδοτήματος Δημητρίου Προμπονά, με την αιτιολογία ότι η θέση σε δημόσια λατρεία του Ναού από τον ηγούμενο της Μονής Βλατάδων πραγματοποιήθηκε χωρίς κανονική άδεια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, δεν αιτιολογείται».

Η κόντρα Πατριαρχείου - Αρχιεπισκοπής ξεκίνησε όταν ο Ναός του Αγίου Γεωργίου σφραγίστηκε καθώς είχε επιχειρηθεί να τεθεί σε λειτουργία χωρίς την άδεια του Αρχιεπισκόπου.  Όμως, ο ηγούμενος της Μονής Βλατάδων προχώρησε στο άνοιγμα του Ναού και τέλεσε τους Β’ Χαιρετισμούς χωρίς την άδεια της Εκκλησίας, ενώ επανήλθε και τέλεσε και δεύτερη λειτουργία σε εξωτερικό χώρο, καθώς ο ναός είχε σφραγιστεί. 

Έτσι, το Οικουμενικό Πατριαρχείο με προσφυγή του ζήτησε την αποσφράγιση του ναού με την αιτιολογία ότι παραβιάζει το δικαίωμα λατρείας και τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος.