Αρχική » Το Πατριαρχείο Μόσχας απαγορεύει την προσευχή και τη θεία κοινωνία στο Άγιο Όρος

Το Πατριαρχείο Μόσχας απαγορεύει την προσευχή και τη θεία κοινωνία στο Άγιο Όρος

από christina

To Πατριαρχείο Μόσχας απαγόρευσε στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να προσεύχεται και να μεταλαμβάνει την θεία κοινωνία στα μοναστήρια και στους ναούς του Αγίου Όρους, αλλά και περιοχών της Ελλάδας που μνημονεύεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Αυτό δήλωσε ο π. Ίγκορ Γιακιμτσιούκ, εκπρόσωπος του Πατριάρχη κ. Kυρίλλου και ο π. Αλέξανδρος Βολκόφ, γραμματέας του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Εάν οι απλοί Ρώσοι χριστιανοί προσευχηθούν σε οποιεσδήποτε εκκλησίες του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, θα πρέπει να μετανοήσουν για την αμαρτία τους αυτήν κατά την εξομολόγηση!

Όσον αφορά τη σχέση μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Κωνσταντινούπολης, ο π. Βολκόφ εξήγησε ότι «από τώρα και στο εξής, μέχρι να αλλάξει τη στάση της η Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως, οι Ρώσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν θα επιτρέπεται να συμμετέχουν στη λατρεία, στην θεία Κοινωνία ή στην προσευχή σε εκκλησίες υπό τον Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης. Ούτε θα τους επιτραπεί να συμμετέχουν σε άλλα ιερά  μυστήρια».

Η απαγόρευση αυτή του Πατριαρχείου Μόσχας στοχεύει στο να μειωθεί δραματικά ο αριθμός επισκεπτών από την Ρωσία στις παραπάνω περιοχές, όπου μνημονεύεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης, δεδομένου ότι ο ρωσικός τουρισμός είναι στην βάση του κυρίως «θρησκευτικός».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ