Αρχική » Ξάνθη: 3 νέοι ακολούθησαν το δύσκολο αλλά άξιο δρόμο της ιερωσύνης

Ξάνθη: 3 νέοι ακολούθησαν το δύσκολο αλλά άξιο δρόμο της ιερωσύνης

από kivotos

Μέσα σε δύο μόλις μέρες η Μητρόπολη Ξάνθης υποδέχθηκε 3 νέους κληρικούς και μοναχούς! Συγκεκριμένα την Παρασκευή 13η Νοεμβρίου 2015, στον ιερό ναό του Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης, ὁ Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων χειροτόνησε σε διάκονο τόν νεοκαρέντα μοναχό π. Μιχαήλ Κυριακίδη. Ὁ νέος διάκονος είναι πνευματικό τέκνο του π. Στεφάνου Τρασανίδη και πνευματικός καρπός της ενορίας Αγίου Ελευθερίου.

 

Την επομένη το πρωί, ο ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον οικισμό Πηγαδίων Ξάνθης, όπου τέλεσε την χειροτονία του διακόνου Αποστόλου Λαπαντώνη ο οποίος είναι και εγγονός συνταξιούχου ιερέα της Μητροπόλεως. Ο π. Απόστολος φοιτά στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και ήταν ιεροψάλτης σε ιερούς ναούς και αναγνώστης της Μητροπόλεως.

 Στην διάρκεια του χειροτονητηρίου λόγου ο νέος διάκονος φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε στην αξία και το λειτούργημα της ιερωσύνης μέσα από λόγους των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας και μνημόνευσε όλους όσους ευεργέτησαν και στάθηκαν αρρωγοί στην πορεία της ζωής του και πρωτίστως τον Σεβασμιώτατο κ. Παντελεήμονα με τον οποίον από τα νηπιακά χρόνια είχε την ευλογία να διακονεί, όπως και τον Πρεσβύτερο και παππού του π. Απόστολο κοντά στον οποίο γεννήθηκε η ιερατική κλίση και αυξήθηκε η αγάπη Του για τον Χριστό και την Εκκλησία.

Τέλος, το απόγευμα του Σαββάτου, 14 Νοεμβρίου 2015 , ο Μητροπολίτης κατά την διάρκεια του εσπερινού στην ιερά μονή Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης Ξάνθης, τέλεσε την Ακολουθία της μοναχικής κουράς του μοναχού Σεβαστιανού παρουσία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ανθίμου, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου, και των πάτερων της μονής.

Στον λόγο του προς τον νέο μοναχό ο Σεβασμιώτατος τόνισε την σημασία του μοναχικού βίου αλλά και την προσφορά του μοναχισμού μέχρι σήμερα στην πατρίδα, τονίζοντας στον νέο μοναχό να προσεύχεται αδιαλλείπτως στον Ένα και Τριαδικό Θεό έως ο Κύριος να τον καλέσει.

 


Πηγή: www.im-xanthis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ