Αρχική » Θυρανοίξια του Ιερού Ναού στο νέο κοιμητήριο Γλυφάδας

Θυρανοίξια του Ιερού Ναού στο νέο κοιμητήριο Γλυφάδας

από christina

Mε τα θυρανοίξια του Ιερού Κοιμητηριακού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ & Γαβριήλ και πασών των Επουρανίων Δυνάμεων, από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ε. Β, Β & Β. κ. Παύλο, ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του το νέο κοιμητήριο του Δήμου Γλυφάδας, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του πριν την Ακολουθία, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο χρόνιο πρόβλημα της πόλης, στον κορεσμό του κοιμητηρίου λόγω της αύξησης του πληθυσμού.

«Στην αρχή κτυπήσαμε πόρτες και δεν άνοιξαν. Όμως τα τελευταία τέσσερα χρόνια, χάρις τις ενέργειες του Δημάρχου κ. Παπανικολάου, αλλά και των Υπουργών Αμύνης κ. Καμμένου και του προηγούμενου κ. Δένδια, τα πράγματα άλλαξαν και τα αποτελέσματα, γευόμαστε σήμερα όλοι, στην ιστορική αυτή ημέρα. Θερμές ευχαριστίες στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, για τις δικές του ενέργειες αλλά και του μεγάλου Ευεργέτου της Μητροπόλεώς μας κ. Αθανασίου Μαρτίνου, που έφτιαξε αυτόν τον περικαλλή Ναό τον οποίο θα τιμάται στους Ταξιάρχες Αρχαγγέλους Μιχαήλ & Γαβριήλ…», κάτι που έγινε δεκτό από τον κόσμο με θερμό χειροκρότημα.

Μετά την Ακολουθία, τελέσθηκε ο πρώτος Πανηγυρικός Εσπερινός. Ενώ θα ετοιμασθεί να πανηγυρίσει κανονικά στις 7 και 8 Νοεμβρίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το νέο κοιμητήριο σχεδιάστηκε, αδειοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε με δαπάνες του Δήμου Γλυφάδας, σε έκταση 42 στρεμμάτων που παραχωρήθηκε με ειδικό νόμο το 2014 από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο Ιερός Ναός του κοιμητηρίου κατασκευάστηκε με δωρεά του Θανάση Μαρτίνου.

Ο χώρος του νέου κοιμητηρίου ξεκινά ένα χιλιόμετρο πάνω από το τελευταίο σπίτι στην περιοχή της Τερψιθέας, βρίσκεται δηλαδή εκτός οικιστικής ζώνης. Σε τμήμα της έκτασης δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας στρατιωτικό κοιμητήριο, για την Πολεμική Αεροπορία. Στο σημείο αυτό κατασκευάστηκε και μνημείο όπου αναφέρονται τα 750 περίπου ονόματα των πεσόντων της Αεροπορίας μας από την ίδρυσή της πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα, ενώ έχει τοποθετηθεί και ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το παρών στην τελετή έδωσαν σύσσωμοι οι Κληρικοί όλης της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και περισσότεροι από 2.000 πολίτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ