Αρχική » Αποβολή για το «Μακεδονία ξακουστή»

Αποβολή για το «Μακεδονία ξακουστή»

από christina

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της διεύθυνσης του 1ου Γενικού Λυκείου Γέρακα να προχωρήσει στην αποβολή έξι μαθητών, οι οποίοι στη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου φώναξαν συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας τόσο της Μακεδονίας όσο και της Κύπρου.

Σύμφωνα με το notioanatolika.gr, μαθητές του 1ου και του 2ου ΓΕΛ Γέρακα ζήτησαν να παρελάσουν τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή», κάτι που οι καθηγητές τους αρνήθηκαν.

Τις επόμενες ημέρες το θέμα συζητήθηκε στα σχολεία, όμως μόνον η διεύθυνση του 1ου Λυκείου Γέρακα προχώρησε στην τιμωρία των μαθητών του, με διήμερη αποβολή, με το αιτιολογικό ότι αυτοί αποσπάστηκαν από την παράταξη της παρέλασης.

Οπως είναι φυσικό, οι συμμαθητές τους στη γνωστοποίηση της απόφασης της διεύθυνσης του σχολείου τους διαμαρτυρήθηκαν και το πρωί της Πέμπτης (1η Νοεμβρίου) προχώρησαν σε κατάληψη, ζητώντας την ακύρωση της ποινής που επιβλήθηκε.

Μάλιστα, τα μέλη του 15μελούς απευθύνθηκαν με επιστολή τους προς τον λυκειάρχη, στην οποία αναφέρουν ως λόγο της κατάληψης του σχολείου τη διήμερη αποβολή έξι συμμαθητών τους καθώς τραγουδούσαν το «Μακεδονία ξακουστή»!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ