Οπως έγινε γνωστό, ο Τρικαλινός Ακαδημαϊκός, κ. Μπαλατσούκας, ο οποίος είχε διατελέσει επί 10 έτη διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, αναλαμβάνει τη θέση αμισθί στο γραφείο του  του νέου μητροπολίτη Λαρίσης.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου Ιερώνυμος και ο Σωτήρης Μπαλατσούκας είχαν στενή συνεργασία και συνδέονται με ειλικρινή και βαθιά πνευματική σχέση, από τα χρόνια της κοινής τους διακονίας στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Το βιογραφικό του Σωτήρη Μπαλατσούκα

Ο Σωτήρης Μπαλατσούκας είναι απόφοιτος των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Θεσσαλονίκης, έλαβε δε υποτροφία σπουδών στη Γαλλία. Μετά την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής αναγορεύτηκε παμψηφεί προ ολίγων ετών Διδάκτωρ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διδάσκει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, κατέχοντας την έδρα της «Αγιολογίας», ο μοναδικός στα Βαλκάνια. Εχει σημαντικό και μεγάλο επιστημονικό έργο, το οποίο έχει αναγνωριστεί διεθνώς. Μελετητής χειρογράφων του Αγίου Ορους και των Αγίων Μετεώρων, υπήρξε διαχρονικά εισηγητής σε πλειάδα Συνεδρίων ανά την Ελλάδα και τον κόσμο. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχε σε πολλές Συνοδικές Επιτροπές της Εκκλησίας της Ελλάδος.