Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου τέλεσε την Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 και με την ευκαιρία της εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

Στον λόγο του λίγο πριν το πέρας της Θ. Λειτουργίας αναφέρθηκε στα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ναό τονίζοντας ότι, πρέπει να ζούμε και να ενεργούμε σαν τους γονείς της Παναγίας μας, καθοδηγώντας και διδάσκοντας τα παιδιά μας στην ζωή και στην λατρεία της Εκκλησίας μας, διότι με αυτόν τον τρόπο ο άνθρωπός που ζει κατά Θεόν είναι γεμάτος από την Χάρη Του.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην καθιέρωση της ημέρας αυτής ως ημέρα εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου αυτές να τεθούν υπό την σκέπη του Θεού ώστε να λαμβάνουν δύναμη και εμφορούμενοι από τα ήθη και τις αξίες της Πατρίδας μας να την διαφυλάττουν ακέραιη και ασφαλή. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στους επικεφαλής των Στρατιωτικών Αρχών υγεία και φώτιση στο έργο τους!

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία και παρουσία των Στρατιωτικών και των Πολιτειακών Αρχών καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Μητροπολίτης Κορίνθου με τη συμμετοχή Κληρικών της Πόλεως της Κορίνθου τέλεσε Ι. Δοξολογία επί τη ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.