Αρχική » Συνάντηση Βαρθολομαίου – Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες

Συνάντηση Βαρθολομαίου – Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες

από kivotos

Τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο υποδέχθηκε στις 17 Νοεμβρίου, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Οι κ.κ. Βαρθολομαίος και Αβραμόπουλος είχαν συνάντηση στο γραφείο του Επιτρόπου, ο οποίος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του.

Στο γεύμα, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στη συνέχεια, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ,  με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον Α’ Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.

Επίσης ο Πατριάρχης συνάντησε τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Στη διάρκεια της συζήτησης συμφώνησαν απολύτως για το σημαντικό ρόλο που έχει αυτή την περίοδο η ενίσχυση του διαθρησκευτικού διαλόγου, για την αντιμετώπιση των μεγάλων σημερινών προκλήσεων όπως είναι το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, οι κοινωνικές και ανθρωπιστικές κρίσεις.

Συμφώνησαν επίσης ότι οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι υπογραμμίζουν την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης του διαλόγου μεταξύ των θρησκευτικών ηγετών και της συνεργασίας, τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ