Ιερά Αγρυπνία τέλεσε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τη Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019, στο Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην Κόρινθο, επί τη εορτή της μνήμης Της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Τον Σεβ. Μητροπολίτη μας πλαισίωσαν οι Συνοδοί του Κληρικοί και Ιερείς από τα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας στον λόγο του, προς τους αγρυπνήσαντες πιστούς, που παρά το τσουχτερό κρύο και τον αέρα κατέκλυσαν το Ι. Παρεκκλήσιο, αναφέρθηκε στην πρακτική της Εκκλησίας μας να φέρει στην μνήμη των πιστών τις εορτές των Αγίων, οι οποίοι μέσω της πίστεως τους ομολόγησαν τον Χριστό και ενώθηκαν μαζί Του. Με αυτόν τον τρόπο μας υπενθυμίζεται ότι κι εμείς οφείλουμε «εν παντί καιρώ και τόπω» να επιδιώκουμε την προσευχή και την ένωσή μας με το Σωτήρα και Λυτρωτή μας.

Η Αγία Φωτεινή αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα ομολογίας πίστεως, καθώς ήταν μια γυναίκα συνυφασμένη με την αμαρτία, η οποία μετανόησε και η ειλικρινής πίστη της στον Χριστό εξάλειψε τις αμαρτίες της και την κατέστησε κοινωνό της χάριτός Του.

Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος, ευχήθηκε στους συμπροσευχομένους πιστούς η Αγία να πρεσβεύει στον Κύριο μας, ώστε και εμείς να γίνουμε φωτεινά παραδείγματα για τους οικείους μας, κατά το παράδειγμα Της, μέσα από την μετάνοια και την ένωσή μας με τον Χριστό».