Σε λίγες μέρες θα λειτουργήσει στον Βοτανικό το μουσουλμανικό τζαμί. Παρά την αποπεράτωση του έργου, δεν λείπουν οι γκρίνιες ακόμη και από τους μουσουλμάνους που ζουν στην Αθήνα, οι οποίοι το «βρίσκουν μικρό». Ενώ υπάρχουν ενστάσεις και για την προέλευση του βασικού ιμάμη.

Το τζαμί, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό δεν θα έχει μιναρέ, αλλά ούτε και μεγαφωνικές εγκαταστάσεις για τους εξωτερικούς χώρους. Ηδη έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις των τριών ιμάμηδων, εκ των οποίων ο βασικός θα είναι Σουνίτης (πρόκειται για δόγμα που πλειοψηφεί και στην Τουρκία και στη Σαουδική Αραβία), ενώ οι άλλοι δύο θα προέρχονται από τους Σιίτες (πλειοψηφία στο Ιράν) και τους Αλεβίτες (μειονότητες που έχουν ισχυρά ερείσματα σε Συρία, Μέση Ανατολή και Τουρκία).

Αν και ένα αίτημα των μουσουλμάνων που ζουν στην Αθήνα υλοποιείται, εν  τούτοις ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδας Ναΐμ Ελ Γαντούρ  μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα», υποστηρίζει ότι το τζαμί «είναι σαν μεγάλο περίπτερο. Αυτό είναι το τζαμί που μας λένε τόσα χρόνια και θα χωράει 300 άτομα; Εγώ ήρθα από την Αίγυπτο πριν από 45 χρόνια. Εχω γεννηθεί στο Πορτ Σάιντ, είχαμε πολύ μεγάλη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, είχαμε σχολείο ελληνικό, είχαμε τα πάντα, εμείς εδώ τόσα χρόνια να μας φτιάξουν ένα περίπτερο και χωρίς μιναρέ και να μας πουν αυτό είναι;», υποστήριξε ο Γαντούρ.

«Στην Αίγυπτο υπάρχουν ελληνικές εκκλησίες με καμπαναριό και λένε για την Αίγυπτο ότι είναι τριτοκοσμική. Γιατί μια ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ελλάδα να μας αντιμετωπίζει μίζερα;», σχολίασε εν συνεχεία, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν θα διαμαρτυρηθούμε, είναι μόνο μια πίκρα».