Τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σαλώνων κ. Αντώνιο Αβραμιώτη, εκλεκτό του Aρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, εξέλεξε νέο Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά από μια εκλογή - θρίλερ. 

Σε θρίλερ μετατράπηκε η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας, καθώς η αρχική καταμέτρηση των ψήφων είχε δώσει πρωτιά στον Αρχ. Αλέξιο Ψωΐνο, με 38 ψήφους έναντι 37 του Επισκόπου Σαλώνων, ενώ η δεύτερη καταμέτρηση έδωσε ισοψηφία 38-38

Να σημειωθεί ότι έγινε επανακαταμέτρηση των ψήφων αφού υπήρξε ισοψήφια 38 - 38 με τον Αρχιμ. Αλέξιο Ψωΐνο και σύμφωνα με τα πρεσβεία Μητροπολίτης εκλέγεται ο Επίσκοπος Αντώνιος.

Το τριπρόσωπο είχε ως εξής:

Αρχ. Αλέξιος Ψωίνος, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας με 52 ψήφους

Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος με 50 ψήφους

Αμφιλόχιος Ρουσάκης με 21 ψήφους

Ποιος είναι

Ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος (κατά κόσμον Διονύσιος) εγεννήθη στην Κέρκυρα.

Έλαβε εγκύκλιες σπουδές στην Αθήνα και εφοίτησε στο Ά Οικονομικό Γυμνάσιο Αθηνών.

Στη συνεχεία εσπούδασε στο Νομικό, Θεολογικό και Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μοναχός εκάρη στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη.

Διάκονος εχειροτονήθη το 1979, τη ευλογία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Σεραφείμ, υπό του τότε Διαυλείας και νυν Τρίκκης Αλεξίου και Πρεσβύτερος εχειροτονήθει το 1981 υπό του Γέροντος Σεβ. Μητροπολίτου Νικοπόλεως κ. Μελετίου.

Υπηρέτησε ως ιεροκύρηξ στην Ιερά Μητρόπολη Πρεβέζης και ως εφημέριος στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και στον Ι. Ναό Αγ. Σκέπης Παπάγου.

Να αναφερθεί ότι επί 4 έτη εγκαταβίωσε στο Άγιον Όρος.

Από το 1998 υπηρετεί στην Οικονομική Υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου, της οποίας είναι Γενικός Διευθυντής από το παρελθόν έτος.