Αρχική » Ανακοίνωση της Μητρόπολης Πρεβέζης για τους χιλιαστές

Ανακοίνωση της Μητρόπολης Πρεβέζης για τους χιλιαστές

από christina

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται και πάλι υπερδραστηριότητα και ιδιαίτερη κινητικότητα των λεγομένων «Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά».

Υπενθυμίζουμε ξανά ότι ο Χιλιασμός είναι μία ξενόφερτη και ξενοκίνητη οργάνωση με τίτλο «Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά» με έδρα το Μπρούκλιν της Αμερικής.

Η οργάνωση αυτή μέσω των βιβλίων και περιοδικών που εκδίδει, διοχετεύει σ’ ολόκληρο τον κόσμο πλάνες και αντιχριστιανικές διδασκαλίες. Παγιδεύουν αθώες ψυχές εμφανιζόμενοι ως χριστιανοί, ενώ αρνούνται τα βασικά δόγματα της χριστιανικής πίστεως και ιδιαίτερα την πίστη στην Αγία Τριάδα και τον Ιησού Χριστό ως «Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού», την Παναγία Μητέρα Του αλλά και τους Αγίους μας.

Βεβαίως σεβόμεθα τη θρησκευτική ελευθερία οποιουδήποτε ατόμου, δικαιουμένου να επιλέγει τον τρόπο που επιθυμεί να θρησκεύει ή όχι. Οφείλουμε όμως να ενημερώσουμε και να διαφωτίσουμε τους χριστιανούς ότι για την Ορθόδοξη Εκκλησία οι Χιλιαστές ή Μάρτυρες του Ιεχωβά αποτελούν μία ύπουλη και επικίνδυνη αίρεση που ιδρύθηκε στην Αμερική το 1884.

Κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός ακολουθώντας τα λόγια του Κυρίου αγαπάει όλους τους ανθρώπους. Αποστρέφεται όμως τις φοβερές αιρέσεις, όποιες κι από όπου και αν προέρχονται, διότι πολεμούν και διαστρέφουν την Αλήθεια, την οποία διαφυλάττει ακέραιη η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, που είναι η μόνη σώζουσα και οδηγεί τον πιστό με ασφάλεια στο λιμάνι της σωτηρίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ