Αρχική » Πενθήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή στους Αγίους Τόπους

Πενθήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή στους Αγίους Τόπους

από christina

Πενθήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή στους Αγίους Τόπους από την Πέμπτη 9 Μαΐου έως τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 διοργανώνει ο Ιερός Ναός Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης της Ιεράς Μητρόπολης Γλυφάδας Ε.Β.Β. & Β. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως έξης:

Αναχώρηση  9/05/2019 – Επιστροφή  13/05/2019

Πέμπτη     9/05/19        ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ -ΒΗΘΛΕΕΜ
    Συγκέντρωση στό αεροδρόμιο Αθηνών, Ελ. Βενιζέλος 9/05/2019, στις 04:10 π.μ. για την  πτήση μας με τηνΑLITALIA για Τελ Αβίβ. Άφιξη στο Τελ Αβιβ (αεροδρόμιο Ben Gurion) 8:15 π.μ.  Πρώτος σταθμός μας στη Λύδδα για να προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Γεωργίου. Μετάβαση στη Σαμάρεια, στο Φρέαρ του Ιακώβ, όπου συνάντησε ο Ιησούς την Σαμαρείτιδα. Θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Ιερομάρτυρος Φιλουμένου του Αγιοταφίτου στον Ναό της Αγ.Φωτεινής. και θα επισκεφθούμε στη Σεβάστεια τη φυλακή όπου και ο τόπος θανατώσεως του Προδρόμου. Εκεί θα προσκυνήσουμε και τον τάφο του. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Παρασκευή       10/05/19         ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
    Πρωινό, Θα ξεκινήσουμε από το Ναό της Αναστάσεως στην Αποκαθήλωση, στον Τάφο του Κυρίου, στον φρικτό Γολγοθά, στον τόπο ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού. Εξερχόμενοι από τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως θα προσκυνήσουμε το ¨μη μου άπτου¨ όπου εμφανίστηκε ο Κύριος στη Μαρία τη Μαγδαληνή και το παρεκκλήσιο του Αγίου Ιακώβου. στη Ρωσική Μονή του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκυ, όπου διασώζεται η πύλη από την οποία εξήλθε ο Κύριος πορευόμενος προς το Γολγοθά. Συνεχίζουμε το προσκύνημά μας κατεβαίνοντας την οδό του Μαρτυρίου επισκεπτόμενοι το Πραιτώριο, την Προβατική Κολυμβήθρα, την Ι. Μ. Αγ.Άννης και τη Φυλακή του Απ.Πέτρου. Εξερχόμενοι του τείχους προσκυνούμε τον τόπο μαρτυρίου του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου και καταλήγουμε στη Γεσθημανή, όπου ο Τάφος της Θεοτόκου.  Μετάβαση στον κήπο της Αγωνίας. Δείπνο, ΑΓΡΥΠΝΙΑ στον Πανάγιο Τάφο και διανυκτέρευση.

Σάββατο          11/05/19        ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΙΕΡΙΧΩ – ΒΗΘΑΝΙΑ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
    Πρωινό Αναχώρηση για την Ιεριχώ. Ανάβαση στην Ι. Μ. του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτη, ανάβαση στην Ι.Μ.Σαρανταρίου (Όρος των Πειρασμών). Μετάβαση στα ύδατα του Πρ.Ελισσαίου,  προσκύνηση στην Ι. Μ. του Πρ.Ελισσαίου, όπου βρίσκεται και η Συκομορέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος, στον τόπο της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη, όπου θα τελέσουμε Αγιασμό,  και  στην Ι. Μ. του Αγ.Γερασίμου του Ιορδανίτου. Επιστρέφοντας θα κατευθυνθούμε στη Βηθανία, όπου είναι ο τάφος τού Αγ.Λαζάρου και η Ι. Μ. Μάρθας και Μαρίας. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα στο σημείο Αναλήψεως του Κυρίου αφού προηγουμένως επισκεφθούμε το μοναστήρι της Μικρής Γαλιλαίας και την Βηθσφαγή Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κυριακή          12/05/19        ΒΗΘΛΕΕΜ – ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
   Θα ξεναγηθούμε στην Βηθλεέμ όπου γεννήθηκε ο Χριστός, το Σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη 14.000 Νηπίων. Θα επισκεφθούμε επίσης το Προσκύνημα των Ποιμένων, <Δόξα εν Υψίστοις>. Ακολουθεί στον Αγ.Θεοδοσιο τον Κοινοβιάρχη, ιδρυτή της κοινοβιακής ζωής. Στο υπόγειο, δίπλα στο Ναό υπάρχουν οι τάφοι του Αγ.Θεοδοσίου, της Αγ.Ευλογίας, της Αγ.Σοφίας, μητέρας του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου, της Αγ.Θεοδότης μητέρας των Αγ.Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, της Αγ.Μαρίας, μητέρας των Αγ.Αρκαδίου και Ιωάννου. Ακολουθεί προσκύνημα στην Ι.Μ του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου, στην έρημο της Ιουδαίας και στην Ι.Μ του Πρ.Ηλία. Μετάβαση στο Καταμόνας, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγ.Συμεών του Θεοδόχου, την Μονή του Τιμίου Σταυρού. Απόγευμα ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Δευτέρα          13/05/19             ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ
    Πρωινό Αναχώρηση με τα πράγματά μας από το Ξενοδοχείο για Τιβεριάδα. Θα επισκεφθούμε το Θαβώριο Ορος, στην κορυφή του οποίου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη Ναζαρέτ, στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου η Παρθένος έλαβε το αγγελικό μήνυμα. Επόμενο προσκύνημα μας η Κανά της Γαλιλαίας, στο πρώτο θαύμα του Κυρίου και αμέσως μετά στη λίμνη της Τιβεριάδος, όπου θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Αγ.Αποστόλων στην Καπερναούμ, την πόλη που τελέστηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου. και επιστρέφοντας θα προσκυνήσουμε στην Ι.Μ. Αγίων Αποστόλων της Τιβεριάδος που έχει εκεί που κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα.  Μεταφορά το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ben Gourion του Τελ Αβίβ και πτήση επιστροφής για Αθήνα γύρω στις 10.00 το βράδυ.

Πτήσεις: Πέμπτη     9/05/19     ΑΖ 823G          ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ          06:20
               Δευτέρα   13/05/19     ΑΖ 822G         ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ          19:55

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο δωμάτιο             600 Ευρώ
Επιβάρυνση μονόκλινου                                                150 Ευρώ

Περιλαμβάνονται:
·         Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα – Τελ Αβίβ / Τελ Αβίβ – Αθήνα με την ΑLITALIA (συμπεριλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων).
·         Όλες οι μετακινήσεις με πούλμαν εντός Ισραήλ.
·         05 Διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ σε 4* Ξενοδοχείο με ημιδιατροφή.
·         Ανάβαση με ταξί στο Θαβώριο Όρος.
·         Τέλη στάθμευσης του πούλμαν στη Βηθλεέμ.
·         Έμπειρος πολύγλωσσος συνοδός.
·         Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλιση

Δεν περιλαμβάνονται:
·         Έξοδα προσωπικής φύσης (τηλέφωνα κ.λ.π.)
·         Ποτά, μεταλλικά νερά, αναψυκτικά.
·         Μετάβαση με ταξί στον Άγιο Σάββα 10ευρώ. 
         Φιλοδωρήματα(10ευρω) για ολο το ταξιδι,  
          ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ.

Όροι Συμμετοχής και Τρόπος πληρωμής:

·         Δήλωση συμμετοχής γίνεται δεκτή με φωτοτυπία του διαβατηρίου και εξόφληση του ποσού.
·         Δηλώσεις συμμετοχής στο διάστημα των τελευταίων 15 ημερών πριν την αναχώρηση πρέπει να συνοδεύονται με εξόφληση του συνολικού ποσού της εκδρομής.
Ακύρωση συμμετοχής όταν έχει προηγηθεί εγγραφή, επιφέρει τις ακόλουθες κυρώσεις:
α) ακύρωση 31 ημέρες πριν την αναχώρηση         Χωρίς ακυρωτικά
β) ακύρωση στο διάστημα 30 – 16 ημερών            30 % του συνόλου
γ) ακύρωση στο διάστημα  15 – 8 ημερών 50 % του συνόλου
δ) ακύρωση στο διάστημα  7 – 0 ημερών     100 % του συνόλου

Δηλώστε άμεσα συμμετοχή, έχουν μείνει λίγες θέσεις!!!

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στον π. Αντώνιο Χρήστου (6936312626) και στις κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου κ. Σταματική Γεωργαντά και κ. Μαρία Γκάνου, στο τηλ. 210-9655370 και email: [email protected]

 ΠΡΟΣΟΧΗ

·         Η ως άνω τιμή βασίζεται στην ελάχιστη συμμετοχή των 20 ατόμων.  Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής, διατηρούμε το δικαίωμα να προσαυξήσουμε το κόστος του πακέτου ή να ακυρώσουμε την εκδρομή.

·         Για την έκδοση της Βίζας τα διάβατηριά σας πρέπει να έχουν ισχύ τουλάχιστον για 6 μήνες. Χρειάζεται φωτοτυπία του διαβατηρίου με την εγγραφή.

·         Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη τρίτου πτυσσόμενου κρεβατιού και καλό θα είναι να μην επιλέγονται από τρείς ενήλικες.

·         Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να τροποποιηθεί μόνο σε περίπτωση δυσχερειών που μπορούν να προκληθούν από απρόβλεπτα γεγονότα όπως δυσμενείς καιρικές συνθήκες, απεργίες ή άλλες καταστάσεις ανωτέρας βίας.

·         Οι ανωτέρω τιμές έχουν υπολογισθεί σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές των ανωτέρω υπηρεσιών που ισχύουν την 19η/12/18 και υπόκεινται σε αλλαγή, μόνο σε περίπτωση αύξησης του αεροπορικού ναύλου ή αλλαγής ισοτιμίας ξένου νομίσματος ή οποιασδήποτε ανατροπής των αρχικών κοστολογικών δεδομένων και αυτό δεν αποτελεί αιτία για την ακύρωση της εκδρομής χωρίς τις σχετικές επιβαρύνσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ