Πέμπτη 6-6

Πέντε Παρθένων και Μαρτύρων: Μάρθας, Μαρίας, Κυράς Βαλερίας, Μαρκίας και της συνοδείας αυτών και Γελασίου. Νεομάρτυρος Μιχαήλ, του κηπουρού (†1770). Οσίων Ιλαρίωνος του νέου (1), ηγουμένου Μονής των Δαλμάτων (†845), Ανούβ του σημειοφόρου, Αττάλου του θαυματουργού και Φώτα.

 

Παρασκευή 7-6

Μαρτύρων Αισίας, Ζηναΐδος της θαυματουργού, Θεοδότου του εν Αγκύρα, Ταρασίου και Ιωάννου. Ποταμιαίνης της παρθένου και Βασιλείδου του στρατιώτου. Οσιομαρτύρων Ιωάννου και Λυκαρίωνος. Οσίων Ανατολίου, Ανδρέου, Ανθίμου και Στεφάνου των πρεσβυτέρων και Σεβαστιανής της θαυματουργού. Ιερέος Παναγή Μπασιά (1) εκ Ληξουρίου Κεφαλληνίας (†1883).

 

Σάββατο 8-6

Ανακομιδή λειψάνου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου (†319). Μαρτύρων Καλλιόπης (1), Νικάνδρου, Μαρκιανού και Μάρκου. Του αγίου Νεομάρτυρος Θεοφάνους (2), του εν Κων/πόλει (†1559). Οσίων Αθρέ, Θεοφίλου του Αγιορείτου, [Ναυκρατίου] και Παύλου του ομολογητού. Οσίας Μελανείας.

 

Κυριακή 9-6

Κυρίλλου αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας (†444). Ιερομάρτυρος Αλεξάνδρου, επισκόπου Προύσσης. Μαρτύρων Θέκλης, Μαριάμνης, Μάρθας, Μαρίας, Μαρκίας και Ενναθά, των εν Περσία. Μαρτύρων Ανανίου, Ορέστου και Ροδίωνος. Των εν Χίω αγίων Τριών Παρθενομαρτύρων. Οσίου Κύρου.

 

Δευτέρα 10-6

Ιερομάρτυρος Τιμοθέου, επισκόπου Προύσσης. Μαρτύρων Αλεξάνδρου και Αντωνίνης (1) (†313). Απολλώνιου και Νεανίσκου, του σοφωτάτου. Οσίων Αλεξίου επισκόπου Βιθυνίας, και Απολλώ επισκόπου. Οσίων Θεοφάνους, Πανσέμνης και Κανίδου, των «μακαρίων» (†369).

 

Τρίτη 11-6

Αποστόλων Ναθαναήλ του Βαρθολομαίου εκ των 12, Βαρνάβα (Ο΄) ιδρυτού και προστάτου της Εκκλησίας Κύπρου. Μάρτυρος Θεοπέμπτου. Οσίου Βαρνάβα του θαυματουργού, του εν Λεμεσώ.

 

Τετάρτη 12-6

Μαρτύρων Αντωνίνης και Ιωάννου του στρατιώτου. Οσίων Ονούφριου του Αιγυπτίου (†δ΄αι. ) και Πέτρου του εν Αθω. Ζήνωνος επισκόπου Κυρήνειας, Ιουλιανού του εις τα Λίβα, Τριφυλίου επισκόπου Λευκωσίας, Ευλογίου πατριάρχου Αντιοχείας και Αρσενίου του Ρώσου. Νεομάρτυρος Ιωάννου (1).