Αρχική » Του Πάνου Ευαγγέλου: Ύποπτα παιχνίδια στην Αλεξανδρούπολη

Του Πάνου Ευαγγέλου: Ύποπτα παιχνίδια στην Αλεξανδρούπολη

από christina

Του Πάνου Ευαγγέλου

Eκκληση προς τους πιστούς της Θράκης να μην υπογράψουν σχετικό αίτημα ιερέα -ο οποίος έχει καθαιρεθεί- για ίδρυση παλαιοημερολογίτικης μητρόπολης στην Αλεξανδρούπολη, απευθύνουν οι ιεράρχες Αλεξανδρουπόλεως, Ξάνθης, Κομοτηνής και Διδυμοτείχου με κοινή ανακοίνωσή τους. Οι τέσσερις αναφέρουν ότι δεν θέλουν νέα θρησκευτική μειονότητα στην περιοχή.

Το όλο θέμα έχει ξεσπάσει μετά την οριστική καταδίκη του ιερέα και την απώλεια της ιεροσύνης του, ο οποίος σύμφωνα με την ανακοίνωση μαζεύει υπογραφές για να δημιουργήσει τη Μητρόπολη, ενώ έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ανήθικες πράξεις.

 

Στην κοινή ανακοίνωση αναφέρουν:

Ενας πρώην κληρικός της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, ο οποίος αφού καταδικάσθηκε αμετάκλητα από τα πολιτικά δικαστήρια κι έπειτα καθαιρέθηκε για ανήθικες πράξεις από τα Συνοδικά Δικαστήρια της Εκκλησίας της Ελλάδος και έχασε τελείως την ιεροσύνη του, στέλνει οπαδούς του σε σπίτια και σε καταστήματα, σε πόλεις και χωριά της Θράκης, προκειμένου να μαζέψουν υπογραφές για να ιδρύσουν παλαιοημερολογίτικη «Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, Ροδόπης, Ξάνθης και Ορεστιάδος και πάσης Θράκης».

Ο σκοπός του καθηρημένου κληρικού και των συνεργατών του είναι να πετύχουν κάποια νομική αναγνώριση ως παλαιοημερολογίτικη θρησκεία, από αυτές τις παλαιοημερολογίτικες ομάδες που στην Πατρίδα μας δεν τις αναγνωρίζει ούτε το Αγιον Ορος, ούτε άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η Αρχιερατική μας υπόσταση και η ποιμαντική μας ευθύνη, μας οδηγεί και πάλι να σας ενημερώσουμε για να σας προφυλάξουμε, ώστε να μην υπογράψετε την αίτηση αυτή, δίνοντας προσωπικά σας στοιχεία σε ανθρώπους που δεν ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά προσπαθούν να την βλάψουν δημιουργώντας σχίσμα με την υπογραφή σας.

Οσοι Χριστιανοί μας θα υπογράψουν από άγνοια, αυτομάτως με την υπογραφή τους θα δηλώσουν την απομάκρυνσή τους από την Ενορία τους και από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος. Παρακαλώ να προσέξετε και να μην εξαπατηθείτε από τους πλανεμένους αυτούς και αποκομμένους από την Εκκλησία μας τάχα χριστιανούς.

Μην υπογράψετε για να μην δημιουργηθεί στον τόπο μας νέα θρησκευτική μειονότητα. Η μόνη θρησκευτική μειονότητα στη Θράκη μας είναι οι Ελληνες μουσουλμάνοι συμπολίτες μας με τους οποίους συζούμε αρμονικά. Οποιαδήποτε άλλη μειονότητα θα δημιουργήσει όχι μόνο θρησκευτικά αλλά και εθνικά ζητήματα. Οσοι ενδεχομένως από άγνοια υπογράψατε, ζητείστε ανάκληση της υπογραφής σας.

Επικαλούμεθα τη χάρη του Θεού στη ζωή σας.

† Ο Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ

† Ο Ξάνθης και Περιθεωρίου ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

† Ο Αλεξανδρουπόλεως ΑΝΘΙΜΟΣ

† Ο Μαρωνείας και Κομοτηνής ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

 

 

Η μητρόπολη Αλεξανδρούπολης

Εκτός της κοινής ανακοίνωσης και η μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως ενημέρωσε  τους πιστούς ότι πρώην κληρικός της μαζεύει υπογραφές για να ιδρύσει παλαιοημερολογίτικη «Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και πάσης Θράκης».

Πρώην κληρικός της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως, ο οποίος έχει καθαιρεθεί για ανήθικες πράξεις, μαζεύει υπογραφές από πιστούς προκειμένου να στήσει σχισματική παλαιοημερολογίτικη «Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και πάσης Θράκης».

Αυτό αναφέρει σε έκτακτη ανακοίνωσή της η ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, η οποία σημειώνει πως «ο σκοπός του καθηρημένου κληρικού και των οπαδών του είναι να πετύχουν κάποια νομική αναγνώριση ως παλαιοημερολογίτικη θρησκεία, από αυτές τις παλαιοημερολογίτικες ομάδες που στην Πατρίδα μας δεν τις αναγνωρίζει ούτε το Αγιον Ορος, ούτε άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία».

Σύμφωνα με την μητρόπολη, ο πρώην κληρικός, που έχει καταδικαστεί αμετάκλητα από τα πολιτικά δικαστήρια κι έπειτα καθαιρέθηκε για ανήθικες πράξεις από τα Συνοδικά Δικαστήρια της Εκκλησίας της Ελλάδος, και έχασε τελείως την ιεροσύνη του, στέλνει οπαδούς του σε σπίτια και καταστήματα προκειμένου να μαζέψουν υπογραφές για να ιδρύσουν παλαιοημερολογίτικη «Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και πάσης Θράκης».

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «οι Ιερές Μητροπόλεις στην πατρίδα μας, βάσει του Συντάγματος, είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, προβλέπονται από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας μας, που είναι ο Νόμος 590 του 1977 και δεν ιδρύονται με υπογραφές, αλλά με προεδρικά διατάγματα».

Η μητρόπολη ζητά από τους πιστούς να είναι προσεκτικοί και «να μην εξαπατηθούν από τους πλανεμένους αυτούς και αποκομμένους από την Εκκλησία μας τάχα χριστιανούς», που δεν ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά προσπαθούν να κάνουν σχίσμα.

 

Ο αμαρτωλός αρχιμανδρίτης

Ο αρχιμανδρίτης Ι.Κ έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, αλλά και τις αστυνομικές Αρχές για ανήθικες συμπεριφορές σε βάρος γυναικών. «Εναγκαλισμοί, θωπείες και ασπασμοί θηλέων κατά συρροή», ήταν η κατηγορία με την οποία δικάστηκε το 2013 από το Συνοδικό Δικαστήριο, το οποίο του επέβαλε την ποινή της αργίας από κάθε ιεροπραξία για διάστημα 7,5 ετών, έκπτωση από το οφφίκιο του Αρχιμανδίτη και στέρηση της πνευματικής πατρότητας.

Ο ίδιος κατέθεσε κείμενο με 8.000 υπογραφές πιστών του και τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για σκευωρία σε βάρος του. Εναν χρόνο μετά η ποινή μειώθηκε στα 5,5 χρόνια, έπειτα από προσφυγή του, αλλά στη συνέχεια καθαιρέθηκε χάνοντας οριστικά την ιεροσύνη του, έπειτα από την καταδίκη του από ποινικά δικαστήρια για άλλες παράνομες πράξεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ