Αρχική » Γέρων Αμερικής θα ονομάζεται πλέον ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος

Γέρων Αμερικής θα ονομάζεται πλέον ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος

από kivotos

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αποφασίσθηκε η  ανύψωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στη τάξη των Γεροντικών Επαρχιών του Θρόνου οπότε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, θα ονομάζεται στο εξής Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.Βαρθολομαίος στην επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο σημειώνει ότι η ομόφωνη απόφαση της Συνόδου ελήφθη σε επιβράβευση των πολυτίμων υπηρεσιών του προς την Μητέρα Εκκλησία, το σύνολο της Ορθοδοξίας και τα Θεολογικά Γράμματα.

Το ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχει ως εξής:

“Συνήλθεν, υπό την προεδρίαν της Α.Θ. Παναγιότητος, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις την τακτικήν συνεδρίαν αυτής σήμερον, Πέμπτην, 26ην Νοεμβρίου 2015, προς εξέτασιν των εν τη ημερησία διατάξει αναγεγραμμένων θεμάτων.

Κατ’ αυτήν, η Αγία και Ιερά Σύνοδος προτάσει της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου ανύψωσε την Ιεράν Αρχιεπισκοπήν Αμερικής εις την τάξιν των Γεροντικών Επαρχιών του Θρόνου εν τω προσώπω του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, όστις και θα ονομάζηται τούντεύθεν Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής.

Εν τοις Πατριαρχείοις, τη 26η Νοεμβρίου 2015

Εκ της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ