Αρχική » Με έξοδα Μαρτίνου η αποκατάσταση ζημιών ναού

Με έξοδα Μαρτίνου η αποκατάσταση ζημιών ναού

από christina

Ο εφοπλιστής και πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος αναλαμβάνει την πλήρη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη ο ιερός ναός Εισοδίων της Θεοτόκου Αιγίου από τον σεισμό του 1995! Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο παραιτηθείς μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος προς τους πιστούς:

«Φεύγω ήσυχος διότι τακτοποιώ ένα χρέος που βάστηξα στους ώμους μου επί 24 χρόνια και για το οποίο προσπάθησα πολύ να βρω λύση. Πάλεψα πάρα πολύ. Πήγα σε πολιτικά πρόσωπα, σε υπουργεία, σε εφοπλιστές και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Προσευχόμουν στην Παναγίτσα να μου λύσει αυτό το χρέος. Και η Παναγία μού το έλυσε. Γι’ αυτό και Την ευγνωμονώ, μιας και μου… σκούπισε τα δάκρυα που έχυνα τόσα χρόνια για τον “λαβωμένο” από τον Εγκέλαδο Ιερό Ναό…».

O κ. Αμβρόσιος ανέγνωσε την επιστολή που του απέστειλε στις 25 Σεπτεμβρίου ο κ. Μαρτίνος, με την οποία τον διαβεβαιώνει για την απόφασή του αυτή, ενημερώνοντάς τον παράλληλα πως ήδη έχει δώσει εντολή στον συνεργάτη του, πολιτικό μηχανικό κ. Δημήτριο Καλάκο για να ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες.

Λίγα λόγια για τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο

Ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος είναι από τους πιο μεγάλους και παραδοσιακούς πλοιοκτήτες παγκοσμίως. Η προσφορά του στη Ναυτιλία είναι σημαντική σε ευθεία αναλογία με το κοινωνικό του έργο. Είναι ο επιχειρηματίας της θάλασσας με σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις. Αποτελεί συχνά θέμα συζήτησης το κοινωνικό του έργο το οποίο έχει κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια, συνειδητά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Μεταξύ άλλων έχει χρηματοδοτήσει τη δημιουργία καρδιολογικής πτέρυγας σε τρία μεγάλα δημόσια νοσοκομεία, καλύπτει τα έξοδα πετρελαίου όλης της χρονιάς για τη θέρμανση περισσοτέρων των 10 σχολικών μονάδων, καθώς και το κτίσιμο τριών Ιερών Ναών. Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι δώρισε 21.000 ευρώ για την κάλυψη της μισθοδοσίας των δύο νοσηλευτριών στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Νάξου. Eχει προηγηθεί η δωρεά στο ίδιο Νοσοκομείο, αξονικού τομογράφου 16 τομών.

Είναι ο άνθρωπος που έχει χτίσει σχολεία, κολυμβητήρια και πολλά άλλα, που δωρίζει πυροσβεστικά οχήματα, εκχιονιστικά αλλά και ταχύπλοα σκάφη, που κατασκευάζει δρόμους και πάρκα σε δήμους, ενώ προσφέρει και χρηματικές ενισχύσεις σε όλες τις Ιερές Μητροπόλεις. Oλα τα έργα του χρηματοδοτούνται από τα χρήματα της ναυτιλιακής του επιχειρηματικότητας μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Eργου «Αιγέας», της οποίας ηγείται μετά της συζύγου του Μαρίνας.

Aνθρωποι που τον γνωρίζουν από κοντά επισημαίνουν: «Ο κ. Μαρτίνος δεν εργάζεται μόνο για την εταιρεία του, την Eastern Mediterranean Maritime Ltd. που κατέχει στόλο από 63 ποντοπόρα πλοία και στην οποία απασχολεί 180 στελέχη στα γραφεία και 2.500 ναυτικούς στα πλοία της. Μοχθεί και δουλεύει εξίσου και για τους συνανθρώπους του αλλά και για το κοινωνικό περιβάλλον όπου ζει. Αυτό φαίνεται καθαρά από το γεγονός, ότι πέρα από την λαμπρή του πορεία στον εφοπλιστικό χώρο, έχει συμβάλει σημαντικά στην άνοδο συνεργατών του που έχουν εξελιχθεί σε αξιόλογους εφοπλιστές και πολύ περισσότερο σε κοινωνικά έργα, όπως σημαντικές χορηγίες σε Υγειονομικά, Εκπαιδευτικά και Εκκλησιαστικά Ιδρύματα μέσω της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Eργου «ΑΙΓΕΑΣ», αλλά και στη συνεχή συμμετοχή του στο κοινωφελές έργο της Eνωσης Ελλήνων Εφοπλιστών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ