Στα προβλήματα που παρουσιάζονται στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της περιοχής αλλά και στις εγκρίσεις θέσεων για χειροτονίες νέων κληρικών, αναφέρεται σε ανοικτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.

«Γνωρίζω ότι έχετε μυριάδες αιτημάτων για επίλυση αλλά και μείς δεν πρέπει να μένουμε διαρκώς στο περιθώριο. Παρακαλούμε ιδιαιτέρως να διασφαλίσετε πάση θυσία την ενότητα των Ελλήνων. Οι αντεγκλήσεις και οι αντιπαραθέσεις δεν μας αφορούν, δεν βοηθούν κανέναν και μάλλον κακό θα μας προξενήσουν στα εθνικά και στα άλλα εσωτερικά μας θέματα. Ενα βασικό ζήτημα που μας απασχολεί είναι το πολύ κακό εσωτερικό οδικό δίκτυο. Δυσκολευόμεθα αφάνταστα. Δέστε το. Δώστε εντολές. Λύσεις. Κάτι πρέπει να γίνει πέρα από την Εγνατία που η κατασκευή της μας διευκολύνει τα μέγιστα. Εμείς που μετακινούμεθα καθημερινά στα χωριά μας κινδυνεύουμε· η ζωή μας καθώς και των υπολοίπων κατοίκων μας», αναφέρει ο κ. Μακάριος.

Για τις εγκρίσεις θέσεων κληρικών επισημαίνει: «Κύριε Πρωθυπουργέ. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας ως Εκκλησία και δη στην επαρχία ως Μητροπόλεις και μάλιστα σ’ έναν ακριτικό τόπο είναι οι περιβόητες εγκρίσεις των θέσεων για χειροτονίες νέων κληρικών. Επί δύο χρόνια δεν λάβαμε ούτε μία θέση. Πώς θέλετε να σταθούν και να μείνουν οι άνθρωποι στον τόπο τους όταν δεν έχουν αστυνομικούς για τη φύλαξή τους (μας ρήμαξαν οι κλέφτες), γιατρούς για την υγεία τους, δασκάλους για τα παιδιά τους και παπάδες για τα χωριά μας. Κλείνοντας τονίζει: «Παρακολουθούμε ότι γύρω από το μεταναστευτικό γίνεται ένας χορός εκατομμυρίων ευρώ που διαχειρίζονται κάποιες Μ.Κ.Ο. Φεύγουν και χάνονται όλα σ’ ένα άπατο βαρέλι. Δεν ζητάμε πολλά. Τα αυτονόητα ζητάμε για να κρατήσουμε ζωντανή την πίστη μας και ακέραιη την πατρίδα μας στις δύσκολες εποχές που ζούμε».