Σούπα μπρόκολου με Μπλε τυρί

Μία σούπα με γευστικές εντάσεις για λάτρεις της υπόξινης γεύσης των μπλε τυριών.

 

Πίτα Χριστουγεννιάτικη με γέμιση κιμά

Το ιδανικό πρώτο πιάτο, ειδικά αν δεν κάνετε γεμιστή γαλοπούλα ως κυρίως πιάτο. Ταιριάζει και σε καθιστό τραπέζι και σε μπουφέ.

 

Μιλφέιγ ψητών λαχανικών και ταμπουλέ αλ Caruso

Ενα εντυπωσιακό πιάτο τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε γεύση, ιδιαίτερα ελαφρύ και δροσερό για την αρχή ενός πλούσιου γεύματος. Προτιμήστε το χωρίς το τυρί.

 

Σαλάτα με παντζάρι, κάστανο και σος ταχίνι

Eίναι η ιδανική σαλάτα για ένα γιορτινό τραπέζι.

 

Ριζότο Μιλανέζε

Eνα πιάτο συνοδευτικό για Ιταλικές συνταγές κρεατικών αλλά και ένα τέλειο απλό πρώτο πιάτο με λεπτά αρώματα σαφράν.

 

Ριζότο με Πορτσίνι

Ισως το πιο αγαπημένο ριζότο γεμάτο αρώματα δάσους και γης απ’ τα πορτσίνι, όχι ως συνοδευτικό (λόγω γευστικών εντάσεων) αλλά ως ένα πληθωρικό, γευστικό πρώτο πιάτο.

 

Κριθαρότο με άγρια ελληνικά μανιτάρια ή κριθαρότο με πορτσίνι

Αρώματα φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα, γήινα, λεπτά, αλλά με γεύση μεστή με μικρές εκπλήξεις. Μεγάλο πιάτο αν έχετε πρόσβαση σε άγρια φρέσκα μανιτάρια ή να την δοκιμάσετε ως κριθαρότο με απλά μανιτάρια και πορτσίνι.

 

Κριθαρότο γαρίδας

Το κριθαρότο γαρίδας είναι μία επιλογή βατή και πεντανόστιμη, με ευρύ κοινό. Με μοναδικό “μειονέκτημα” ότι απαιτεί μαγείρεμα την τελευταία στιγμή.

 

Κανελόνια με σπανάκι και ρικότα

Μία σίγουρη επιλογή που λειτουργεί και σε καθημερινό τραπέζι και σε γιορταστικό, αλλά και σε μπουφέ. Εχετε πάντα την επιλογή να κάνετε γέμιση μπολονέζ ή να τα κάνετε μισά-μισά στο ταψί.

 

Σουφλέ μπρόκολου με τρία τυριά

Ενα σουφλέ πάντα έχει γιορταστικό χαρακτήρα και ταιριάζει σε ένα εορταστικό τραπέζι.

 

Αρνάκι φούρνου με πατάτες

Το αρνάκι φούρνου αποτελεί μία παραδοσιακά Ελληνική λύση στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

 

Κότσι χοιρινό με τραγανή πέτσα

Το συγκεκριμένο κομμάτι κρέατος γίνεται γευστικά ανυπέρβλητο…

 

Γουρουνόπουλο ολόκληρο στον φούρνο με τραγανή πέτσα

Μία κλασική συνταγή ταυτισμένη με την ελληνική παράδοση των Χριστουγέννων.

 

Αγριογούρουνο Μπουργκινιόν

Η προσαρμογή της συνταγής Μπουργκινιόν που παραδοσιακά γίνεται με βοδινό, στο αγριογούρουνο είναι ίσως ό,τι πιο νόστιμο και πληθωρικό έχετε ποτέ δοκιμάσει στην Γαλλική κουζίνα. Αρκεί να βρείτε καλή πρώτη ύλη…

 

Φιλέτα Χοιρινά σε φύλλο σφολιάτας με δύο προτάσεις για γέμιση

Είναι ένα κλασικό γιορτινό πιάτο που κλέβει τις εντυπώσεις και σε γεύση και σε εμφάνιση, γίνεται πιο εύκολα απ’ όσο φαντάζεστε και είναι και οικονομικό με τον τρόπο που το προτείνουμε: Χοιρινά φιλέτα σε σφολιάτα “Γουέλινγκτον”. Με άλλα λόγια, ψαρονέφρι σε σφολιάτα με δύο εναλλακτικές προτάσεις γέμισης, είτε κλασική με μανιτάρια ή με πρωτότυπη γιορτινή γέμιση μήλο, δαμάσκηνο και καρύδι.

 

Λαζάνια αλ Caruso

Θεωρητικά ως πιάτο με πάστα μπορεί να ενταχθεί στα πρώτα πιάτα, αλλά ο γευστικός πλούτος του το κατατάσσει στα κυρίως.

 

Ενα κλασικό μοσχάρι λεμονάτο σε φέτες

Ισως η πιο κλασική “Κυριακάτικη” αλλά και σίγουρη επιλογή, ένα λεμονάτο, σαφώς μπορεί να ενταχθεί σε ένα εορταστικό μενού.

 

Μοσχάρι Γιουβέτσι

Για ένα γιορτινό οικογενειακό τραπέζι στο εξοχικό, κάτι απλό, αγαπημένο και κλασικό, ένα γιουβέτσι με μοσχάρι, είναι μία ασφαλής και εύκολη επιλογή που θα ικανοποιήσει σίγουρα τους καλεσμένους σας.