Αρχική » Εκοιμήθη ο Αχελώου Ευθύμιος

Εκοιμήθη ο Αχελώου Ευθύμιος

από christina

Eκοιμήθη σε ηλικία 90 ετών ο μητροπολίτης Αχελώου Ευθύμιος Στύλιος, μία απί τις πλέον σεβάσμιες μορφές της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1952, ενώ ανακηρύχθηκε διδάκτωρ της Θεολογίας το 1980.

Χειροτονήθηκε διάκονος το 1962 και πρεσβύτερος το 1963. Το 1968 χειροτονήθηκε τιτουλάριος επίσκοπος Αχελώου. Εκτοτε υπηρέτησε ως Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τέσσερις Αρχιεπισκόπους: Ιερώνυμο Α΄, Σεραφείμ, Χριστόδουλο και Ιερώνυμο Β΄. Το 2000 προήχθη σε Τιτουλάριο Μητροπολίτη.

Σημαντική υπήρξε και η συμμετοχή του στη Συνοδική Επιτροπή Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας, συνδέοντας την επιστήμη με την ποιμαντική μέριμνα της Εκκλησίας και την καλή μαρτυρία της στον σύγχρονο κόσμο.

Τα ποιμαντικά ενδιαφέροντά του στράφηκαν και σε διορθόδοξο επίπεδο, καθώς από το 1955 και για μία δεκαετία υπήρξε γραμματέας του Συνδέσμου Παγκόσμιας Ενώσεως Ορθόδοξης Νεολαίας.

Παρά ταύτα, είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι το αποτύπωμά του στο ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας μας είναι φανερό, αφού χάραξε νέους δρόμους ποιμαντικής διακονίας και ενέπνευσε πολλούς κληρικούς και λαϊκά στελέχη της Εκκλησίας στο έργο της Ιεραποστολής, εσωτερικής και εξωτερικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ