Αρχική » Σωτήρης Τσιόδρας, ο επιστήμονας, ο ψάλτης, ο δικός μας άνθρωπος

Σωτήρης Τσιόδρας, ο επιστήμονας, ο ψάλτης, ο δικός μας άνθρωπος

από christina

Είναι  ένας εκ των πλέον αναγνωρισμένων  λοιμωξιολόγων   με ένα βιογραφικό 27 σελίδων. Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι πολύτεκνος πατέρας επτά παιδιών, ψάλτης στην Κυψέλη. 

Γεννημένος στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 1965, ο Σωτήρης Τσιόδρας τελείωσε το σχολείο στην Κυψέλη και πέρασε στην Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Δύο χρόνια αργότερα πήρε μετεγγραφή ως αριστούχος στη Ιατρική Σχολή Αθήνας. Ολοκλήρωσε με «Άριστα» τον Μάρτιο του 1991. Ξεκινώντας την ιατρική σταδιοδρομία του, έδωσε συνέντευξη σε 10 πανεπιστημιακά νοσοκομεία των ΗΠΑ και τα 3 πρώτα χρόνια τα πέρασε στο Τμήμα Εσωτερικής Παθολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Albert Einstein. Από το 1997 έως το 2001, ήταν εσωτερικός ειδικευόμενος Ιατρός στην ειδικότητα της Παθολογίας με περαιτέρω εξειδίκευση στη Λοιμωξιολογία στο Beth Israel Deaconess Medical Center και στην Ιατρική Σχολή του Harvard  και ο μοναδικός υποψήφιος προερχόμενος από ξένη χώρα που έγινε δεκτός.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σωτήρης Τσίορδας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και συμμετέχει στην οργάνωση και στην αντιμετώπιση ιώσεων. Το 2005 συμμετείχε στην οργάνωση και στον σχεδιασμό αντιμετώπισης πανδημίας γρίπης και στην ολοκλήρωση του Εθνικού σχεδίου Πανδημίας ως μέλος της ομάδας συγγραφής. Συμμετείχε επίσης, ως ειδικός λοιμωξιολόγος σε θέματα δημόσιας υγείας, σε 4μελείς επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (European CDC), οι οποίες επιθεώρησαν χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως για την προετοιμασία για πανδημία γρίπης σε εθνικό επίπεδο (Ιταλία και Ουγγαρία).

Ο επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση του κορωνοϊού είναι μελετητής της βυζαντινής υμνολογίας, και μέχρι πρόσφατα συνήθιζε να ψάλλει κάθε Κυριακή σε εκκλησία της Κηφισιάς, όπου κατοικεί.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ