Οριστικό.Οι λειτουργίες σε Eκκλησίες κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα θα τελούνται κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς πιστούς .Τη δήλωση αυτή έκανε η  υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη που έδωε στην  ΕΡΤ1.

"Με απόλυτο σεβασμό στο θρησκευτικό αίσθημα όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων, και το τονίζω αυτό γιατί οι αποφάσεις μας αφορούν όλα τα δόγματα και όλες τις θρησκείες. Η απόφαση που εκδόθηκε χθες έχει ημερομηνία μέχρι 11 Απριλίου θα εκδοθεί νέα απόφαση που θα αφορά και την Μεγάλη Εβδομάδα και έχουμε ακούσει το αίτημα για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών. Δηλαδή για λειτουργίες που δεν θα επιτρέπονται πίστοι, θα μπορεί να υπάρχει ένας κληρικός και ένας ψάλτης ίσως"  τόνισε .

Και επισ'ήμνε "Το έχουμε καταγράψει, θα εξεταστεί εκ νέου πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα και κατά πόσο οι συνθήκες θα μας το επιτρέψουν να προχωρήσουμε σε λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών για την Μεγάλη Εβδομάδα."

Οπώς είπε η κυβέρνηση έχει όλη την καλή διάθεση να στηρίξει την Εκκλησάι, αφήνοντας να εννοηθεί οτι υπάρχει πρόθεση να είσαι ακουστεί το αίτημα για την Μεγάλη Εβδομάδα, τόνιζοντας ότι αυτό θα γίνει με μόνη παρουσία του ιερέως και του ψάλτη.

Τέλος,υποστήριξε  πως "αυτή την στιγμή αποκλείεται η οποιαδήποτε συμμετοχή πιστών για έναν και μόνο λόγο, και δεν έχει να κάνει επ ουδενί με το θρησκευτικό αίσθημα κανενός, αλλά ότι αυτή την στιγμή ο μεγαλύτερο κίνδυνος της εξάπλωσης του ιού είναι η συνάθροιση".