Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Μόσχας θα αποφασίσει πως θα γίνει ο εορτασμός του Πάσχα ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές. Πρόσθεσε επίσης ότι, οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιώνκ. Κύριλλο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα.Τη θέση αυτή πήρε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με πιστούς

ο Μητροπολίτης  Βολοκολαμσκ κ. Ιλαρίων ο οποίος ζήτησε από τους πιστούς  να είναι προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι τις άγιες αυτές ημέρες δεν μπορούν να μεταβούν στην εκκλησία, αλλά θα παρακολουθήσουν τις Ιερές Ακολουθίες από την τηλεόραση.
Για την  εξομολόγηση των πιστών ο κ.Ιλαρίων τόνισε ότι εάν κάποιος κατά τη διάρκεια των περιοστικών μέτρων θέλει να εξομολογηθεί μπορεί να κανονίσει μια προσωπική συνάντηση με τον Ιερέα, ή ακόμα και να εξομολογηθεί τηλεφωνικά ή μέσω Skype.

Για τη Βάπτιση ανέφερε οτι αυτή γίνεται υπό προυποθέσεις. «Δεν ακυρώνουμε, είπε, το βάπτισμα των ανθρώπων, συνεχίζουμε να βαφτίζουμε τόσο βρέφη όσο και ενήλικες, αλλά ζητάμε να λάβουμε προφυλάξεις, ζητάμε να προστατευθούμε. Εάν, για κάποιο λόγο, το παιδί δεν μπορεί να βαφτιστεί από τον ιερέα, και είναι σε θανάσιμο κίνδυνο, τότε κάθε άνθρωπος μπορεί να βαφτίσει το παιδί και αυτό το μυστήριο θα είναι έγκυρο. Για να το κάνετε αυτό, ρίξτε νερό στο παιδί και πείτε:» Βαπτίζεται ο δούλος του Θεόυ, εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος «, δήλωσε ο Μητροπολίτης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο είναι καλύτερα να αποφεύγετα. Ως εκ τούτου, συνέστησε να υπάρχει συμφωνία με τον ιερέα για την τέλεση του μυστηρίου.