"Κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει την τραγωδία που συντελείται, ειδικά η Εκκλησία που είναι η μάνα του λαού και των ανθρώπων». Ο εκπρόσωπος της Συνόδου που είναι επιφορτισμένος  να ενημερώνει για τις θέσεις της Εκκλησίας  Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.Ιερόθεος  επανέλαβε για μια ακόμη φορά μιλώντας στον  ΣΚΑΪ την αγωνία του για την πανδημία.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «φάρμακο» για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων την ψυχραιμία, τη σοβαρότητα και τον ρεαλισμό.

Για την κεκλεισμένων των θυρών Θεία Λειτουργία, ο Μητροπολίτης τόνισε ότι ακόμη κι ένας ερημίτης μπορεί να τελεί τη Θεία Λειτουργία, να προσεύχεται και αυτό να αφορά όλο τον κόσμο.

«Βεβαίως γίνεται η Θεία Λειτουργία και θα γίνεται όπως πήραμε την απόφαση κεκλεισμένων των θυρών, αλλά αυτό δεν μας αποκλείει να ανοίγουμε τις πόρτες των ανθρώπων και τις καρδιές τους και να έχουμε μια ζωντανή επικοινωνία μαζί τους για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα», σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τα μεμονωμένα περιστατικά με συγκεντρωμένους σε κάποιους ναούς, είπε ότι εδώ και 20 ημέρες οι ναοί είναι κλειστοί, ένας μόνο ναός μεταδίδει μέσα από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, ακόμη και το Άγιον Όρος έχει κλείσει για προσκυνητές «κι όμως έδειξαν σοβαρότητα και ψυχραιμία οι χριστιανοί που έχουν σχέση με την Εκκλησία».

Μάλιστα δεν δίστασε να τους χαρακτηρίσει ακραίους:«Τώρα αν υπάρχουν και μερικοί όπως έγινε τώρα μέσα στις 20 ημέρες... δεν είχαμε τέτοιες περιπτώσεις και δεν ξέρω ποια σχέση έχουν εσωτερική και ζωντανή με την Εκκλησία".