Aνεξήγητη και πέραν  άθε λογικής χαρακτηρίζει μητροπολίτης μιλώντας στο "ikivotos"   την ενέργεια  ιερέως στον Άγιο Νικόλαο στο Κουκάκι  να κοινωνήσει κρυφά ένα παιδί από την πίσω πόρτα του ναού." Καλό είναι να μην ευτελίζομε το μυστήριο αλλά και να πειθαρχούμε στις προτροπές της Εκκλησίας  και τις αποφάσεις της κυβέρνησης" και εξέφρασε τους φόβους του μήπως ο ιεράς βρει μιμητές τις μέρες αυτές. Την ίδια στιγμή ο υφυπουργός Πολτικής προστασίας ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Οταν έγινε γνωστό το περιστατικό , όλως περιέργως  απαθανατίστηκε (!) , η αντίδραση της Αρχιεπισκοπής ήταν άμεση.Οπως ανακοινώθηκε «η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού».

Η αντίδραση δεν έχει καμία σχέση με το αν μεταδίδεται ο ιός μέσω της Θείας Κοινωνίας  ,αλλά γιατί τόσο ο ιερέας  όσο και ι πιστός δεν τήρησαν τις αποφάσεις της Συνόδου, σε μια επίδειξη αδιαφορίας για την υγεία του συνόλου.

Με αφορμή το περιστατικό, όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση θα εντείνει τους ελέγχους γύρω  από τους ναούς και οι παραβάτες θα τιμωρούνται .

να θυμίσουμε οτι την Παρασκευή ιερέας στη Χαλκίδα συνελήφθη γιατί τέλεσε θεία Λειτουργία παρουσία πιστών.  

Αντίδραση χαρδιαλιά

Μετά τα περιστατικά που σημειώθηκαν σήμερα 12 Απριλίου 2020 σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στη Κέρκυρα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νικος Χαρδαλιας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».