Αρχική » Αγιολόγιο

Αγιολόγιο

από christina

Πέμπτη, 16-4

Φήλικος επισκόπου και Ιανουαρίου πρεσβυτέρου. Μαρτύρων Σεπτεμίνου και Φουρτουνάτου. Μάρτυρος Λεωνίδη του εν Νέα Επιδαύρω Ναυπλίας και του υπ’ αυτόν πνευματικού χορού: Βασιλίσσης, Γαλήνης, Θεοδώρας, Καλλίδος, Νίκης, Νουνεχίας, Χαρίσσης και Ειρήνης (†258). Μάρτυρος Θεοδότης και των θυγατέρων αυτής Αγάπης, Ειρήνης και Χιονιάς. Νεομάρτυρος Μιχαήλ του Βουρλιώτου (†1772). Οσιομάρτυρος Χριστόφορου του εν Αδριανουπόλει (†1818).

Παρασκευή, 17-4

Συμεώνος ιερομάρτυρος επισκόπου εν Περσία (†344), Αγαπητού πάπα Ρώμης (†536) Αδριανού μάρτυρος (†251), Μακαρίου επισκόπου Κορίνθου, του Νοταρά (†1805).

Σάββατο, 18-4

Σάββα του στρατηλάτου. Νεομαρτύρων Ιωάννου του ράπτου, του εξ Ιωαννίνων (†1526). Οσίων Ακακίου Β΄ επισκόπου Μελιτηνής, Κοσμά επισκόπου Χαλκηδόνος, του ομολογητού, Ευθυμίου του θαυματουργού, Ιωάννου του ησυχαστού και Ναυκρατίου του Στουδίτου. Οσίας Αθανασίας της εξ Αιγίνης (†1526).

Κυριακή, 19-4

Αγιο Πάσχα 

Οσιομαρτύρων Παφνουτίου και Αγαθαγγέλου του εν Αθω (†1818). Μαρτύρων Διονυσίου, Θεοδώρου, Σωκράτους του εν Πέργη και των συν αυτοίς. Τρύφωνος πατριάρχου Κων/πόλεως, Γεωργίου επισκόπου Αντιοχείας της Πισιδίας του ομολογητού. Συμεών του «μονοχίτωνος και ανυπόδητου», ιδρυτού της ιεράς Μονής Φλαμουρίου, εν Πηλίω (1594), και Φίλιππης μητρός αγίου Θεοδώρου, του εκ Πέργης.

Δευτέρα, 20-4

Αποστόλου (Ο΄) Ζακχαίου, του αρχιτελώνου της Ιεριχώ. Ιερομάρτυρος Αναστασίου, επισκόπου Αντιοχείας. Μαρτύρων Ακινδύνου, Αντωνίνου, Βίκτωρος, Ζήνωνος, Ζωτικού, Θεωνά, Καισαρίου, Σεβηριανού και Χριστοφόρου. Οσίων Αθανασίου κτίτορος της Μονής των Μετεώρων (†1310) και Ιωάσαφ. Θεοδώρου του «Τρίχινα», Ιωάννου του Παλαιολαυρίτου.

Τρίτη, 21-4

Ιερομάρτυρος Ιανουαρίου επισκόπου Βενεβενδού (†305) και των συν αυτώ: Πρόκλου, Σώσσου και Φαίστου, των διακόνων Δησιδερίου Αναγνώστου, Ακουτίωνος και Ευτυχίου. Αλεξάνδρας της βασιλίσσης και των συν αυτή: Απολλώ, Ισαακίου και Κοδράτου. Μαξίμου πατριάρχου Κων/πόλεως (†434) και Αναστασίου του Σιναΐτου (†685). Καρόλου.

Τετάρτη, 22-4

 

Αποστόλου (Ο΄) Ναθαναήλ. Θεοχάρους και Αποστόλου οσίων των εν Αρτη. Νεάρχου. Οσίου Θεοδώρου του Συκεώτου, επισκόπου Αναστασιουπόλεως (†613).

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ