Αρχική » Άμεση στήριξη οικογενειών από τη Μητρόπολη Μεσογαίας

Άμεση στήριξη οικογενειών από τη Μητρόπολη Μεσογαίας

από kivotos

Την ημέρα του Αγίου Νικολάου αφιέρωσε στην οικογένεια η Μητρόπολη Μεσογαίας με απόφαση του Μητροπολίτη κ. Νικολάου. Καθώς, ο Άγιος Νικόλαος είναι όχι μόνον ὁ προστάτης των ναυτικών αλλά και της οικογένειας, ως άγιος της κοινωνικής προσφοράς, της Αγάπης και της συμπαραστάσεως στις άμεσες καθημερινές ανάγκες των χειμαζόμενων οικογενειών, των γονέων και των παιδιών.

Έτσι η Μητρόπολη αποφάσισε να βοηθήσει οικογένειες των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής, χορηγώντας επιδόματα ή εφάπαξ οικονομικά βοηθήματα ως εξής:

1) Σε ανήλικα παιδιά ὑπερπολυτέκνων ορογενειών (περισσότερα από 5 παιδιά) και σε παιδιά αυτών των οικογενειών που σπουδάζουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

2) Σε κάθε τέταρτο παιδί που γεννήθηκε ἐντὸς τοῦ 2015,

3) Σε οικογένειες που έχουν παιδιά με φυσικὲς αναπηρίες,

4) Σε οικογένειες που έχουν παιδιά με σοβαρή νοητική στέρηση,

5) Σε ιδρύματα της περιοχής που λειτουργούν με την ευθύνη γονέων και περιθάλπουν παιδιά με ειδικὲς ανάγκες τῶν προηγουμένων κατηγοριών και

 6) Σε παιδιά που διακρίθηκαν στις σπουδές τους ή σε διεθνείς διαγωνισμούς ἢ επιτέλεσαν πράξεις άξιες επαίνου και δημόσιας προβολής.

Το σύνολο του ποσού που ενεκρίθη απὸ το αρμόδιο Συμβούλιο τῆς Μητροπόλεως είναι ύψους περίπου 70.000€ και θα διανεμηθεί σε περισσότερες από 75 οικογένειες και 3 μη εκκλησιαστικά κοινωφελή Ιδρύματα ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τα οποία στηρίζουν παιδιά και νέους με ειδικές ανάγκες.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ