Αρχική » ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

από christina

Με κάθε εκκλησιαστική ευπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε κι εφέτος στον «έρημο» από Πιστούς, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, από την Κυριακή των Βαΐων έως την Ζωηφόρο Ανάσταση του Κυρίου, Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Στις Ι. Ακολουθίες του Νυμφίου, του Ι. Νιπτήρος, των Αγίων και Αχράντων Παθών, του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως, του Επιταφίου και της Αναστάσεως, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, προσευχόμενος θερμά υπέρ υγείας του Ποιμνίου του, της Πατρίδος μας και του κόσμου άπαντος, παρακαλώντας τον Ζωοδότη Κύριο μας να μας λυτρώσει απ’ τον θανατηφόρο λοιμό. Το ίδιο έπραξε και ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεώς μας, Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ο οποίος τέλεσε τις προαναφερθείσες Ι. Ακολουθίες στην Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου, στην οποία και ηγουμενεύει, προσευχόμενος και αυτός υπέρ υγείας των Κορινθίων, των Ελλήνων και ολοκλήρου της Ανθρωπότητος!

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι Ι. Ακολουθίες που τελέσθηκαν στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου από τον σεπτό Ποιμενάρχη μας, προβλήθηκαν σε απευθείας μετάδοση από τον Τοπικό τηλεοπτικό σταθμό SUPER TV με την ευγενική χορηγία του Oμίλου PIETRIS, προκειμένου όλοι οι Πιστοί να μπορούν να συμμετάσχουν έστω και μέσω των τηλεοπτικών δεκτών τους στα Άχραντα Πάθη του Κυρίου μας.         

 

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΑΠΙΟΥ 

ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ.

 

Την Τρίτη της Διακαινησίμου, ως γνωστόν, εορτάζεται η εύρεση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Πατρός ημών Παταπίου στην ομώνυμη Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή, στο Λουτράκι. Εφέτος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η πανήγυρη εορτάστηκε λιτά με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον σεπτό Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο και με την παρουσία μόνο της Ι. Αδελφότητος.  Ο Σεβασμιώτατος, λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, ανέπεμψε ευχές υπέρ υγείας ενώπιον του Ι. Λειψάνου του Οσίου Πατρός Παταπίου και ομίλησε επίκαιρα στην Καθηγουμένη της Ι. Μονής Χρυσοβαλάντη Μοναχή και στην Ι. Αδελφότητα προτρέποντάς τες να εντείνουν τις προσευχές τους υπέρ υγείας του κόσμου. 

Σήμερα, Πέμπτη της Διακαινησίμου, 23 Απριλίου 2020, που η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρυρος Γεωργίου, του Τροπαιοφόρου, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, τιμώντας την μνήμη Του, λειτούργησε, κεκλεισμένων των θυρών πάντοτε, στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος.

 


Πηγή: I.M Kορίνθου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ