Αρχική » Ιερώνυμος : ..πήγαν να μας κάψουν φανατικοί …

Ιερώνυμος : ..πήγαν να μας κάψουν φανατικοί …

από christina

 

Tην πικρία του για όσα “υπέφερε’ η Εκκλησία το τελευταίο διάστημα εξέφρασε σε επιτολή του προς τον πρωθυπουργό κ.Μητσοτάκη ο αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος. Η επιστολή   στάλθηκε πριν τη συνεδρίαση της ΔΙΣ  στην οποία ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αποκάλυψε ότι όλο αυτό το διάστημα  ιεράρχες και απλοί κληρικοί δέχονταν απειλές .Μάλιστα απέδωσε σε φανατικούς θρησκευόμενους την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο της Μονής Πετράκη για εκφοβισμό…

Παράλληλα αναφέρθηκε  και στα κόμματα  και τα Μέσα Ενημέρωσης που χαρακτήρισαν την Εκκλησία κοινωνικά ανάλγητη.

Ο  κ.Ιερώνυμος με τη επιστολή  του αυτή  έδωσε  στην ουσία  παραδέχτηκε οτι μοναστήρια και ναοί   θα περιοριστούν στα τυπικά απαγορεύοντας λατρευτικές παραδόσεις αιώνων.

Και αυτό γιατί ζήτησε :

-Να επιτραπεί υπό όρους η προσέλευση πιστών στους Ιερούς Ναούς και Ιερές Μονές για προσκύνημα με ευθύνη των ιερέων και των μοναχών οι οποίοι θα ρυθμίζουν για την απολύμανση ,τον αερισμό και τον αριθμό των πιστών.

-Στο εσωτερικό των ναών να είναι ένα  άτομο αναά 15τ.μ. με ελάχιστη απόσταση 2 μέτρα με τους υπόλοιπους  ,τηρώντας αποστάσεις ασφαλείας να είναι στο προαύλιο  όπου θα παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία από τα μεγάφωνα χωρίς  να παραβιάζονται οι ώρες κοινής ησυχίας.

Στις εισόδους Ναών να υπάρχει αντισυπτικό προς ελεύθερη χρήση με τα  εκκλησιαστικά συμβούλια και ηγουμενοσυμβούλια να επιμελούνται της απολύμανσης, αερισμού των χώρων.

Η επιστολή του Αρχιεπισκόπου η οποία  στην ουσία είναι απολογητική  προς τους πιστούς   έρχεται να αποδείξει ότι  όλο αυτό το διάστημα οι Ιεράρχες είχαν βρεθεί στο στόχαστρο φανατικών οι οποίοι για λόγους εντυπωσιασμού  παράβλεπαν την πραγματικότητα. Αίσθηση πάντως έχει προκαλέσει η αναφορέα του στον εκρηκτικό μηχανιμσό  τον απέδωσε σε φανατικούς  τη στιγμή που η Αστυνομία  συνεχίζει τις έρευνες…

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ