Αρχική » Κερκύρας Νεκτάριος προς Γιαμαρέλλου : Σας ευχαριστώ …

Κερκύρας Νεκτάριος προς Γιαμαρέλλου : Σας ευχαριστώ …

από christina

Εδώ και πολύ καιρό είχα την σκέψη να σας γράψω για να σας συγχαρώ εκ βάθους καρδίας για τη δημόσια ομολογία πίστεως στην πεμπτουσία της χριστιανικής μας παραδόσεως  και πνευματικότητος, που είναι η θεία κοινωνία την οποία κάνατε τόσο ως επιστήμων όσο και  ως άνθρωπος που έχει ζωντανή σχέση με το θεό και την Εκκλησία.

Σήμερα ,ημέρα που η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη των μυροφόρων Γυκαικών , αυτών που δεν φοβήθηκαν ούτε την κουστωδία της ρωμαϊκής πολιτικής παντοδυναμίας , ούτε και το μίσος  της θρησκευτικής των Ιουδαίων, αλλά διάλεξαν να εκφράσουν την αγάπη τους προς τον Εσταυρωμένο Παθόντα και Ταφέντα Θεό μας, ζώντας την εμπειρία και την χαρά της Αναστάσεως,, ημέρα που κανονικά ο ορθόδοξος κόσμος θα έπρεπε να θυμάται την γυναίκα και την προσφορά της στην ανθρωπότητα,, έκρινα σκόπιμο τελικά να τολμήσω και να σας γράψω αυτές τις σκέψεις. Περίμενα ίσως ότι η ηγεσία της Εκκλησίας μας θα με προλάβαινε, εκφράζοντας δημόσια τον έπαινο προς εσάς. Δεν πειράζει όμως. Δεχθείτε σας παρακαλώ την έκφραση της αγάπης,, του σεβασμού και τον εκ καρδίας έπαινο από την τοπική Εκκλησία της Κερκύρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων, από τον διωκόμενο από τις κουστωδίες του κόσμου τούτου ταπεινό επίσκοπό της, καθώς και την εν δάκρυσι προσευχή του στον προστάτη του τόπου μας Άγιο Σπυρίδωνα για το πρόσωπό σας.

Μας συγκινήσατε διότι δείξατε το όριο μεταξύ πίστεως και επιστήμης. Χωρίς υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές που προσβάλλουν την εμπειρία δύο χιλιάδων χρόνων, αλλά με υπεράσπισή της, φανερώσατε ότι στον επιστημονικό χώρο υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι ξέρουν να διαχωρίζουν την γνώση από την Θεογνωσία, την επίγεια σοφία από την άνωθεν κατερχομένη, ξέρουν μέχρι πού φτάνει η λογική, η παρατήρηση, το πείραμα και πού ξεκινά το μυστήριο και η εμπιστοσύνη στον Θεό.

Σας ευχαριστώ εκ μέρους του κλήρου και του λαού μας! Να σας δίδει ο Θεός δύναμη! Για μας η φήμη σας ως επιστήμονας  συνδέθηκε με την ευλογία της  πιστής γυναίκας, η οποία, εκτός της επιτυχημένης σταδιοδρομίας κατά κόσμον, δεν λησμονεί την οδό της Αναστάσεως και της αιωνιότητος! Να σας ανταποδίδει ο Θεός εκατονταπλασίονα και στην επιστημονική σας δραστηριότητα και στην προσωπική σας πορεία και να ενισχύει και να επιστηρίζει όσους αγαπάτε!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ