Την Ρασοφορία νέου Μοναχού τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, το Σάββατο 24/5, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, κατά την διάρκεια του Εσπερινού, στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Ολβίας κ. Επιφάνιος. Παρέστησαν αντιπροσωπίες Ιερών Μονών και πολλοί φιλακόλουθοι πιστοί. Πρόκειται για τον Μοναχό Επιφάνιο (κατά κόσμον Κωνσταντίνο) Μανδηλά, 26 ετών, Πτυχιούχο της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά της Τοπικής μας Εκκλησίας για την, με πλήρη επίγνωση, είσοδο ενός νέου ανθρώπου στον άγαμο Κλήρο. «Στα μάτια πολλών ανθρώπων ο δρόμος αυτός φαίνεται δύσκολος, ίσως και ακατόρθωτος, όμως, όταν η καρδιά έχει γνωρίσει τον Χριστό και Τον αγαπά και ο άνθρωπος νοηματοδοτεί μαζί Του όλη την ζωή, τότε γίνεται δρόμος με Χάρη Θεού». Χαρακτήρισε τον νέο Μοναχό «δώρο για την Τοπική μας Εκκλησία» και ευχαρίστησε τον Γέροντά του, Επίσκοπο Ολβίας κ. Επιφάνιο, «που ανέθρεψε πνευματικώς το πνευματικό του τέκνο, τον προετοίμασε και την οδήγησε ελευθέρως στην μεγάλη απόφαση». Ο κ. Ιγνάτιος εξήρε την συναίνεση των γονέων του νέου Μοναχού και τους ευχαρίστησε, τονίζοντας την αξία της Ελληνορθόδοξης οικογένειας στην εποχή μας. «Η Χάρις που λαμβάνει το παιδί τους είναι και δική τους Χάρη. Η αφιέρωση ενός μέλους μιας οικογένειας επηρεάζει όλους τους οικείους». Ζήτησε από τον Μοναχό Επιφάνιο να κρατήσει και να καλλιεργήσει, έτι περαιτέρω, τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος και ανήγγειλε την ένταξή του στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου Ανακασιάς.
Την Κυριακή 25/5, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, τελέστηκε η εις Διάκονον Χειροτονία του π. Επιφανίου Μανδηλά, από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο, συλλειτουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου, παρουσία πλήθους πιστών.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «σήμερα ζούμε μια φωτεινή στιγμή στην Τοπική μας Εκκλησία, διότι ένας νέος άνθρωπος έβαλε στην ζωή του το φως του Χριστού, έχοντας ως έμπειρο καθοδηγητή τον Γέροντά του, Επίσκοπο Ολβίας κ. Επιφάνιος. Μορφώθηκε και σπούδασε την Θεολογία, γνώρισε την ψαλτική τέχνη, διετέλεσε Ιεροψάλτης και κέρδισε τις καρδιές όλων μας». Ο Ποιμενάρχης κάλεσε τον νέο Διάκονο να ελκύει τους ανθρώπους στο φως του Χριστού, «αυτό που μας ενώνει, δίδει ζωή στον όλο άνθρωπο, φέρει την αλήθεια, που ελευθερώνει από την αμαρτία. Αυτό το φως είναι η αγάπη του Χριστού στη ζωή μας». Ζήτησε, επίσης, να κρατήσει πάντοτε μέσα του πνεύμα της διακονίας.
Ο νέος Διάκονος θα τοποθετεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ