89
Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου (Γ´ Λουκά), στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του αγίου Δημητρίου του Πολιούχου, τελέσθηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο.
Κατά την ακολουθία του Όρθρου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος. Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, ενώ συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων, ο Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος και ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, με τη συμμετοχή πλήθους κληρικών.
Κατά την διάρκεια του κοινωνικού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος στην σημερινή ευαγγελική περικοπή (Λκ. ζ´ 11-16).
Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας και σύμφωνα με το πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε η έξοδος της λάρνακος με τα λείψανα του αγίου Δημητρίου από το κιβώριο που φυλάσσονται και με λιτανεία η οποία πραγματοποιήθηκε εντός του ναού, τοποθετήθηκε στον σολέα προς προσκύνηση μετά της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος.
Πλήθος κόσμου, από την πόλη μας αλλά και από άλλες περιοχές και ομόδοξοι αδελφοί μας, προσήλθαν στον περίλαμπρο Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του αγίου Δημητρίου του Πολιούχου, για να προσκυνήσουν τα θαυματουργά ιερά Λείψανά του, καθώς και την θαυματουργή ιερά εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, ώστε να λάβουν την χάρη και την ευλογία από τα ιερά προσκυνήματα και να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις της έναρξης της Μεγάλης Εβδομάδος του Αγίου μας.