Αρχική » Tα δεδομένα για τον εορτασμό του Πάσχα και οι θέσεις της Εκκλησίας

Tα δεδομένα για τον εορτασμό του Πάσχα και οι θέσεις της Εκκλησίας

από christina

 

Επισήμως κανείς , ούτε επιστήμονες ούτε κυβέρνηση, δεν είναι σε θέση να μας πει εάν θα επιτραπεί μετακίνηση στα χωριά το Πάσχα και αν θα επιτραπεί  να εορταστεί η Ανάσταση με τη συμμετοχή των πιστών.

Προς το παρόν η Εκκλησία επιθυμεί την παρουσία 50 ατόμων ανάλογα με την έκταση του ναού  για τη μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση .Για τον Επιτάφιο έχει ζητήσει η περιφορά να γίνει γύρω από το ναό ενώ το “Δεύτε λάβετε φως’ να ακουστεί στο προαύλιο τηρουμένων  όλων των μέτρων.

Όλα, ωστόσο ,θα εξαρτηθούν από την πορεία  της πανδημίας .

Ο Αριθμός κρουσμάτων, διασωληνωμένοι και εμβολιασμοί: Aυτά είναι τα τρία στοιχεία που θα καθορίσουν, εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, αν θα επιτραπεί η μετακίνηση του κόσμου στα χωριά για το Πάσχα, υπογραμμίζει η  η Ματίνα Παγώνη.

«Το αν θα πάμε στα χωριά, θα εξαρτηθεί την Μεγάλη Εβδομάδα από τον αριθμό των κρουσμάτων, τον αριθμό των διασωληνωμένων και πόσο έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί στον βαθμό που εμείς θέλουν» σημείωσε μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.

«Δεν πειράζει αν ένα Πάσχα δεν φύγουμε να πάμε στο χωριό. Γιατί αν φύγουν όλοι, θα αδειάσει η Αθήνα και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όμως εκεί που θα πάει ο κόσμος θα υπάρχουν πολλά προβλήματα» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, «τώρα κάνουμε προσεκτικά βήματα για να ανοίξουν τα καταστήματα και σιγά σιγά η εστίαση. Έχει σημασία αν ο καθένας θα πάει στα χωριά του ή κάπου που θέλουν να κλείσουν και να μείνουν. Δεν θα κάνουμε Πάσχα μέσα στα σπίτια όπως πέρυσι. Θα μπορούμε να βγούμε με μάσκες και αποστάσεις, να πάμε και στον προαύλιο χώρο, με αποστάσεις και μάσκες. Μόλις πουν ότι επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό θα φύγουν όλοι. Είναι ψυχολογικά πιεσμένος ο κόσμος».

«Για εμάς», είπε, «σημασία έχει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και να σταματήσουν να περιμένουν ουρά έξω από τις ΜΕΘ οι διασωληνωμένοι». Προέκρινε, δε, να επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.

«Σκεφτείτε το νοσηλευτικό προσωπικό»

Ταυτόχρονα, η γιατρός, τόνισε τις μάχες που δίνει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της χώρας αλλά και πώς νιώθει η ίδια και οι συνάδελφοί της όταν ακούν ερωτήματα του τύπου «πού θα πάμε για Πάσχα;».

«Πάνω από όλα να σκεφτούμε το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό για τις μάχες που δίνουν στα νοσοκομεία και δεύτερον που θα κάνουμε διακοπές. Εάν κάποιος κάνει μια βόλτα σε ένα νοσοκομείο και δει καθημερινά τι γίνεται, δεν νομίζω ότι θα σκεφτεί που θα πάει το Πάσχα. Να σταματήσουμε αυτές τις μέρες να ρωτάμε τι θα κάνουμε το Πάσχα. Εμείς που είμαστε στα νοσοκομεία, όταν ακούμε τις ερωτήσεις τι θα κάνουμε το Πάσχα, είναι πολύ εκνευριστικό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ