Αρχική » Αγιασμός για την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους στη Θεολογική Σχολή ΑΠΘ

Αγιασμός για την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους στη Θεολογική Σχολή ΑΠΘ

από christina

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ.

Αναδημοσίευση από τον επίσημο ιστότοπο της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. www.theosch.auth.gr

Σήμερα, Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021, μνήμη των Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου, τελέστηκε στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος στη Θεολογική Σχολή ΑΠΘ, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, η Ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει του νέου ακαδημαϊκού έτους και της υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών. Παρέστησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ κ. Νίκος Παπαϊωάννου, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής κ. Χρυσόστομος Σταμούλης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας κ. Νίκος Μαγγιώρος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνος Χρήστου, μέλη ΔΕΠ των δυο Τμημάτων, λοιπό διδακτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό καθώς και οι φοιτητές. Ο Σεβασμιώτατος συνοδεύτηκε από τον εκπρόσωπο του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης.

Μετά το τέλος της ακολουθίας τον λόγο πήρε  ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής, καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης,  ο οποίος καλωσόρισε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και τα μέλη της θεολογικής κοινότητας του ΑΠΘ. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την εκ μέρους του αποδοχή της πρόσκλησης της Κοσμητείας να τελέσει τον Αγιασμό με αφορμή την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Τόνισε, μάλιστα, το γεγονός πως ο Σεβασμιώτατος είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής, αλλά και της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, γεγονός που επιβεβαιώνει τις παραδοσιακά αγαθές σχέσεις μεταξύ της Εκκλησίας και της Ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας.

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στους φοιτητές, τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει ο θεολογικός λόγος στην εποχή μας, μια εποχή που ταλανίζεται από τα προβλήματα της πανδημίας. Μετά την δοκιμασία, σημείωσε,  έπεται ο παρηγορητικός και ο δημιουργικός λόγος της Εκκλησίας. Παράλληλα, ανέδειξε τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει η Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης στο ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο, αλλά και στο διάλογο της Θεολογίας με τις άλλες επιστήμες. Επίσης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τη τροφό για τον ίδιο Θεολογική Σχολή.    Κατέληξε υπογραμμίζοντας, πως η σημερινή εποχή είναι η εποχή της Θεολογίας, γι’  αυτό καθηγητές και φοιτητές θα πρέπει να είναι έτοιμοι για ανταποκριθούν στο χρέος που τους αναλογεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ