Αρχική » Νέος Αρχιερατικός Επίτροπος στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Νέος Αρχιερατικός Επίτροπος στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

από kivotos

Την Τετάρτη, 14η Σεπτεμβρίου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄, χοροστάτησε κατά τόν Όρθρο και προέστη της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας, και της τελετής της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, στον Ιερόν Πατριαρχικόν Ναόν Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας επέδωσε το διορισμό στον νέο Πατριαρχικό Επιτρόπο Αλεξανδρείας, Σεβ. Μητροπολίτη Άκκρας κ. Νάρκισσο, τον οποίο επαίνεσε για την  την εργατικότητα, υπακοή, τιμιότητα, και ευσυνειδησία του, ζητώντας του να του συμπαρασταθεί ως άλλος Κυρηναίος, από την πολυεύθυνο θέση του Πατριαρχικού Επιτρόπου και του Διευθυντή των οικονομικών του Πατριαρχείου σ την καλυτέρη διοργάνωση των Διοικητικών Υπηρεσιών και του έργου του παλαιφάτου Θρόνου.

Ο νέος Επίτροπος, Σεβ. Μητροπολίτης Άκκρας, με την σειρά του ευχαρίστησε το Μακαριώτατον διά το διορισμό, υποσχόμενος ότι θα καταβάλλει άοκνες προσπάθειες για να φέρει εις πέρας τα νέα του καθήκοντα, όπως έπραξε και κατά τα έτη της αρχιερατικής του διακονίας στις Ιερές Μητροπόλεις Νουβίας και Άκκρας και αντήλλαξε μετά του Πατριάρχου αναμνηστικά δώρα.

Εν συνεχεία, ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής του Αγίου Σάββα, Θεοφ. Επίσκοπος Ναυκράτιδος κ. Μελέτιος παρέθεσε δεξίωση στο Αρχονταρίκι της Μονής προς τιμήν του νέου Πατριαρχικού Επιτρόπου, διαβεβαιώσας αυτόν εκ μέρους της Πατριαρχικής Αυλής ότι θα συνεργαστούν άπαντες οι Κληρικοί της Ι. Αρχιεπισκοπής Αλεξανδρείας μετά σύμπνοιας συμφώνως με τις υποδείξεις του Πατριαρχικού Επιτρόπου και του προσέφερε τιμητικά αρχιερατικό εγκόλπιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ