Ξεκινά τις επόμενες ημέρες η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού, με τη μετασκευή παλαιού κτιρίου το οποίο έχει παραχωρηθεί από το Πολεμικό Ναυτικό.
Το παλαιό κτίριο που έχει παραχωρηθεί από το Πολεμικό Ναυτικό θα μετατραπεί σε τέμενος, και θα κατασκευαστεί, 33 χρόνια μετά το πρώτο αίτημα για τη δημιουργία του για να φιλοξενήσει τις δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνων που βρίσκονται στην Αττική και αναζητούν έναν χώρο λατρείας της θρησκείας τους.
Η κεντρική εγκατάσταση θα είναι το κτίριο της παλιάς βάσης του Ναυτικού με τον αύλειο χώρο να παραμένει χώρος πρασίνου, ενώ θα δημιουργηθούν και υποστηρικτικοί χώροι σε υφιστάμενα κτίρια, ωστόσο δεν θα υπάρχει μιναρές, για λόγους αρμονίας με τον περιβάλλοντα χώρο.
Οι εργασίες για την κατασκευή αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε έξι μήνες.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 887.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Τη Δευτέρα υπεγράφη συμφωνητικό μεταξύ της Διεύθυνσης Κτιριακών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και της αναδόχου κοινοπραξίας, στην οποία συμμετέχουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες.
O υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, εξέφρασε την πεποίθηση πως η κατασκευή του τεμένους στο Βοτανικό θα βάλει τέλος στην αποδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό. Μιλώντας στο ΑΜΠΕ πρόσθεσε ότι θα εξασφαλίσει με καλύτερους όρους τη θρησκευτική δράση.
Όπως είπε ο κ. Αμανατίδης, «η κατασκευή του Τεμένους θα εξασφαλίσει με καλύτερους όρους τη θρησκευτική δράση και αυτό αποτελεί ευθύνη και μέριμνα της Ελληνικής Πολιτείας, κατοχυρώνοντας το δικαίωμα σε όλους τους Έλληνες πολίτες να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, ανεξαρτήτως θρησκείας και σύμφωνα πάντα με τις επιταγές του Συντάγματος αναφορικά με τη θρησκευτική ελευθερία».
Τέλος, πρόσθεσε πως «η κατασκευή του τεμένους θα βάλει τέλος στην αποδυνάμωση τη διεθνούς εικόνας και αξιοπιστίας της χώρας μας τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και στους πολυάριθμους διεθνείς οργανισμούς και διεθνή fora, στο πλαίσιο των οποίων διεξάγεται τακτικά διάλογος για θέματα θρησκευτικών ελευθεριών».