Αρχική » Β΄Κατασκηνωτική Περίοδος Κοριτσιών Δημοτικού στο Ποσείδι

Β΄Κατασκηνωτική Περίοδος Κοριτσιών Δημοτικού στο Ποσείδι

από ikivotos

Συνεχίζεται μέσα στο φετινό καλοκαίρι – χρονιά ιδιαίτερα σημαντική και επετειακή, κατά την οποία η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως γιορτάζει τα 50 χρόνια ζωής και διακονίας – η λειτουργία της κατασκήνωσης «ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ – Ο ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΗΝ», στις συνεχώς αναβαθμιζόμενες εγκαταστάσεις της στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, κάτω από το διαρκές και ανύστακτο ενδιαφέρον και την πατρική ευλογία και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα.

Με τη χάρη του Θεού λοιπόν, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024, άρχισε η δεύτερη κατασκηνωτική περίοδος των κοριτσιών του Δημοτικού, η οποία φέτος είχε το γενικό τίτλο «Οι περιπέτειες μιας κατασκηνώτριας» και ήταν αφιερωμένη στα μέρη και στις κατασκηνωτικές περιόδους κοριτσιών, που έγιναν σε όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί η κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, από το ξεκίνημά της το 1985 μέχρι σήμερα. Οι 12 ομάδες αυτής της περιόδου είχαν τα εξής ονόματα:

1η ομάδα: Περιβόλι Παναγίας (Καλλικράτεια 1985)

2η ομάδα: Λιμάνι Χριστού (Σούρμενα 1986)

3η ομάδα: Χαριτωμένη πολιτεία (Σούρμενα 1993)

4η ομάδα: Η Κιβωτός (Κοκκινοπηλός 1998)

5η ομάδα: Βασιλεύουσα (Κοκκινοπηλός 2000)

6η ομάδα: Ο γλυκασμός των αγγέλων (Πρώτη 2003)

7η ομάδα: Πορεία προς τον ουρανό (Σιδηρόκαστρο 2005)

8η ομάδα: Αγιοτόκος Θεσσαλονίκη (Λεπτοκαρυά 2007)

9η ομάδα: Το Άγιο πνεύμα στην ζωή μας (Μακρυνίτσα 2011)

10η ομάδα: Στα χνάρια του Χριστού (Ποσείδι 2012)

11η ομάδα: Ακτίνες Αγάπης (Ποσείδι 2015)

12η ομάδα: Άγιο Πέλαγος (Ποσείδι 2018)

Το κλίμα ενότητας και αγάπης μεταξύ των κατασκηνωτριών, των ομαδαρχισσών, των στελεχών, των μαγειρισσών, των κυριών της καθαριότητας, της γιατρού, των πατέρων και φυσικά του αρχηγείου ήταν διάχυτο όλες τις ημέρες που διήρκησε η περίοδος αυτή, δηλαδή μέχρι τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024.

Το πρόγραμμα κύλησε ομαλά αρχίζοντας, όπως πάντα, με την Ακολουθία του Αγιασμού, για να ευλογηθεί η περίοδος, και ήταν γεμάτο ζεστή φιλοξενία, κέφι, γέλιο, ομαδικότητα, συνεργασία, εύγευστο φαγητό, μπάνιο στη θάλασσα, ομαδικά παιχνίδια, θεματικές εκπαιδευτικές ενότητες, τραγούδι, ομίλους δραστηριοτήτων, πρωταθλήματα, ψυχαγωγία, αλλά και αγιογραφικά μαθήματα, προσευχή, ακολουθίες, εξομολόγηση, Θείες Λειτουργίες και φυσικά τη Θεία Κοινωνία.

Ιδιαίτερη όμως ημέρα ήταν η Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 καθώς η κατασκήνωση είχε τη χαρά και την τιμή να υποδεχθεί τον εμπνευστή και καθοδηγητή όλης αυτής της προσπάθειας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα, ο οποίος μετέδωσε την πατρική ευλογία και αγάπη του, καθώς και τον παλμό, τον ενθουσιασμό αλλά και τη συγκίνησή του σε όλες τις κατασκηνώτριες.

Την τελευταία βραδιά έγινε η αποχαιρετιστήρια γιορτή, όπου ακούστηκαν για ακόμη μια φορά οι ύμνοι της περιόδου αυτής, ενώ το επόμενο πρωί τα κορίτσια, αφού υποδέχτηκαν την επόμενη περίοδο, αποχαιρέτησαν την κατασκήνωση και έδωσαν ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ