Αρχική » Ιερατική Σύναξη των Κληρικών του Σύδνεϋ για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου

Ιερατική Σύναξη των Κληρικών του Σύδνεϋ για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου

από ikivotos

Την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Σύδνεϋ, Έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Πολιτείας της Νέας Νοτίου Ουαλίας. Της Συνάξεως, η οποία φιλοξενήθηκε από την Ενορία του Αγίου Νικολάου Marrickville, προήδρευσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Κεντρικό θέμα συζητήσεως αποτέλεσε η επικείμενη Αποστολική Επίσκεψη της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Αυστραλία. Στο πλαίσιο της Συνάξεως, εξετάστηκαν οργανωτικά ζητήματα περί της υποδοχής και φιλοξενίας του Οικουμενικού Πατριάρχου στο Σύδνεϋ, την πρώτη εβδομάδα της επισκέψεώς Του, και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος έδωσε τις δέουσες οδηγίες και κατευθύνσεις.

Στη Σύναξη παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Κρικέλης, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Παντανάσσης, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ευσέβιος, καθώς επίσης ο κ. Ηλίας Οικονόμου, Πρόεδρος της Ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος Kingsford και Αντιπρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής ΝΝΟ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ