Αρχική » Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Οσίου Γρηγορίου του Μυστριώτη

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Οσίου Γρηγορίου του Μυστριώτη

από ikivotos

Η προσεχής Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 είναι μία σημαντική ημέρα για την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, καθώς στον Ιερό Ναό Οσίου Γρηγορίου του Μυστριώτη θα γίνει, με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, η υποδοχή αποτμήματος της Δεξιάς Χειρός του Οσίου Γρηγορίου, που προέρχεται από την Ιερά Μονή Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων.

Το Ιερό Λείψανο, που θα μεταφέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, θα το υποδεχθεί ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος, ως επικεφαλής του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού μας.  Μετά την υποδοχή, θα τελεσθεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Φθιώτιδος.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου θα τελεσθούν ο Όρθρος και η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Θα ακολουθήσει λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου πέριξ του Ναού.

Στις 6.00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα τελεσθεί Μεθέορτος Εσπερινός μετά Ιεράς Παρακλήσεως. Σημειώνεται ότι ο Ιερός Ναός την ημέρα της εορτής θα παραμείνει ανοικτός έως τις 10.00 το βράδυ προς προσκύνηση του Ιερού Λειψάνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ