Αρχική » Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Αθήνα ενόψει της ιστορικής επισκέψεώς του στη Σπάρτη

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Αθήνα ενόψει της ιστορικής επισκέψεώς του στη Σπάρτη

από ikivotos

Την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, συνοδευόμενος από τον Βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Λακεδαιμονίας κ. Θεόφιλο, είχε συνάντηση στην Αθήνα με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ενόψει της ιστορικής επισκέψεώς του στη Σπάρτη, κατά τον εορτασμό του Πολιούχου Οσίου Νίκωνος ‘’του Μετανοείτε’’, ύστερα από την τιμητική αποδοχή της σχετικής προσκλήσεως του σεπτού Ποιμενάρχη μας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιος Κατσής. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Σπάρτης ενεχείρισε επιστολή – πρόσκληση στον Παναγιώτατο, για την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Δημότη Σπάρτης, ύστερα από την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από την πλευρά του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου γνωστοποίησε στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη την πρόταση – πρόσκληση του Πανεπιστημίου, για την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα και ζήτησε την τιμητική αποδοχή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ