Αρχική » Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη Κορίνθου

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη Κορίνθου

από ikivotos

Με την άδεια και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος ελειτούργησε χθες Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024, στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου Στομίου και ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αειμνήστου Δημητρίου Στάθη, Προέδρου Εφετών Λαρίσης, διατελέσαντος επί πολλά έτη μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του εν λόγω Ι. Ναού, για τον οποίο ακούραστα εργάσθηκε και αναλώθηκε ως και για τον Κοιμητηριακό Ι. Ναό Αγίου Βασιλείου Στομίου. Διετέλεσε επίσης μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ι. Μητροπόλεως μας. Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο συλλειτούργησαν οι Αιδεσ. π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, Εφημέριος Ι. Ναού Φανερωμένης Αιγίου εκ της ομόρου Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, π. Ιωάννης Γιαννακάς, Εφημέριος Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου Δερβενίου και Αρχιερατικός Επίτροπος Ευρωστίνης και π. Βλάσιος Δρούγκας, Εφημέριος Ι. Ναού Αγίου Χαραλάμπους Καλλιθέας εκ της Ι. Μητροπόλεως μας. Ευγενώς ο άγιος Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο για την φιλοξενία ευχηθείς υπέρ αιωνίου αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου δούλου του Θεού Δημητρίου του Στάθη. Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος ετέλεσε την Θ. Λειτουργία χθες Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024, στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου ομιλήσας επικαίρως στο εκκλησίασμα μεταφέρων και τις σεπτές ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Εφημέριος του Ι. Ναού π. Αναστάσιος Κοΐνης μετά του Διακόνου π. Αγγέλου Σαλάτα ετέλεσαν την Ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει των μαθημάτων των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας και ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας ομίλησε στους Κατηχητόπαιδες ευχόμενος καλή και πλούσια σε ευλογίες και πνευματική οικοδομή την νέα Κατηχητική χρονιά. Στην συνέχεια συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και συζήτησαν θέματα που αφορούν στην περαιτέρω πορεία της συγκεκριμένης Ενορίας, παρέστη δε και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ξυλοκάστρου – Τρικάλων Αιδεσ. π. Αναστάσιος Κουτσούρης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ