Αρχική » Ο Νεαπόλεως στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης

Ο Νεαπόλεως στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης

από ikivotos

Στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της μεγάλης των Θεσσαλονικέων πόλεως, προσκλήθηκε, από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.Φιλόθεο, να λειτουργήσει την  Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, μεταφέρθηκε εν πομπή η Ιερά Λάρνακα του Αγίου Δημητρίου  από το κιβώριο στο σολέα σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη των λατρευτικών εκδηλώσεων της Μεγάλης  Εβδομάδας του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρνάβας, πλαισιούμενος από  τους κληρικούς, υποδέχθηκε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού την άρα του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου από την Ιερά Μονή Μακρυμάλλης Ευβοίας.

«Η επιτέλεση του θαύματος απαιτεί τη συμμετοχή του ανθρώπου, υπογράμμισε με έμφαση ο Επίσκοπος της Δυτικής Θεσσαλονίκης, αφορμώμενος από την παραβολή του Σπορέως. Χωρίς τη συνέργεια του ανθρώπου ο δρόμος πέτρες θα είναι γεμάτος και η σπορά δεν θα καρποφορήσει, σύμφωνα με την σημερινή Ευαγγελική Περικοπή. Η πρόσκληση του Θεού μένει η ίδια μέσα  στους αιώνες: «Δος  μοι υιέ σην καρδίαν». Ο Θεός πρόσφερε πρώτος την καρδιά Του, για τούτο περιμένει ως αντίδωρο το δόσιμο της ανθρώπινης καρδιάς. Μόνον έτσι η καρδιά θα αποτελέσει γη αγαθή και θα αποδώσει «καρπούς εκατονταπλασσίονας».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ