Αρχική » Μεγάλη Τρίτη Αγίου Δημητρίου στον ομώνυμο Ναό στο Βαρούσι Τρικάλων (ΦΩΤΟ)

Μεγάλη Τρίτη Αγίου Δημητρίου στον ομώνυμο Ναό στο Βαρούσι Τρικάλων (ΦΩΤΟ)

από ikivotos

Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024 στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Βαρούσι Τρικάλων τελέσθηκε με ιδιαίτερη κατάνυξη η Ακολουθία της Μεγάλης Τρίτης, από τη Μεγάλη Εβδομάδα του Αγίου Δημητρίου. Ο πρωτοπρεσβύτερος Εφραίμ Γιαννάκος ομίλησε με πνευματική σοφία για το ύψιστο νόημα της ελεημοσύνης, που αποτελεί θεμέλιο της χριστιανικής ζωής. Η ελεημοσύνη δεν είναι απλώς μια πράξη υλικής βοήθειας, αλλά έκφραση της θείας αγάπης που μας ενώνει με τον πλησίον και με τον ίδιο τον Θεό. Μέσα από αυτήν, ο άνθρωπος καθαίρεται από τα πάθη του και αγκαλιάζει την ευσπλαχνία, μιμούμενος τον Κύριο που προσφέρει απλόχερα το έλεός Του σε όλους.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης  κ. Χρυσόστομος, ο οποίος χοροστάτησε, ευχήθηκε το έλεος του Θεού να πλημμυρίσει τις καρδιές όλων των πιστών. Προέτρεψε το εκκλησίασμα να ενισχύσει την πίστη του μέσω της προσευχής και των καλών έργων, και να προσέλθει την Τρίτη 22 Οκτωβρίου2024 στις 6:00 το απόγευμα, στα προπύλαια του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, για να υποδεχθούν όλοι μαζί με ευλάβεια το ακριβές αντίγραφο της Παναγίας Σουμελά.

Η άφιξη της εικόνος αποτελεί μεγάλη ευλογία για τους πιστούς της πόλεως, οι οποίοι καλούνται να συμμετάσχουν στη χαρά και την ευλογία αυτής της ιστορικής στιγμής και στη συνέχεια στην Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Τετάρτης.

Με αυτόν τον τρόπο, η παρουσία της Παναγίας ανάμεσά μας υπενθυμίζει τη θεία προστασία και τη μεσιτεία της, ενισχύοντας τον πνευματικό μας αγώνα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ