Αρχική » Εορταστικές Εκδηλώσεις στη Μητρόπολη Ρεθύμνου

Εορταστικές Εκδηλώσεις στη Μητρόπολη Ρεθύμνου

από ikivotos

Το απόγευμα της Παρασκευής, 25ης Οκτωβρίου 2024, επί τη Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, τελέσθηκε, στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης, Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου.

Τους ύμνους του Εσπερινού απέδωσαν αριστοτεχνικά τα μέλη της Χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, σε δύο χορούς, υπό τη διεύθυνση των κ. Ευαγγέλου Καπαϊδονάκη, Διευθυντού της Σχολής και Πρωτοψάλτου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης, και κ. Κωνσταντίνου Καραγιώργη, Λαμπαδαρίου του αυτού Ιερού Ναού.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε Αναγνώστες δύο εγκρίτους συντοπίτες μας, τον Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Νικολουδάκη και τον συνταξιούχο Διδάσκαλο κ. Νικόλαο Σταυρακάκη, επαινώντας καταλλήλως την πολύτιμη προσφορά του μεν πρώτου στον Ελληνικό Στρατό, σε πολλές και υψηλές βαθμίδες διοίκησης, του δε δευτέρου στην Εκπαίδευση, επί σειρά πολλών ετών, και τιμώντας το ήθος, τη φιλοπατρία, την ευσέβεια και την πίστη των δύο αυτών ανθρώπων.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε εύφημο μνεία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και αναμνηστικό επετειακό αντιδώρημα σε όλους τους δωρητές, οι οποίοι, με διάφορους τρόπους, συνέβαλαν και στήριξαν την πρόσφατη ανακαίνιση των δαπέδων του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ