Αρχική » Μετάθεση Εορτής και Πανηγύρεως Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων λόγω πανδημίας

Μετάθεση Εορτής και Πανηγύρεως Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων λόγω πανδημίας

από christina

Λόγω των εκτάκτων μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για την προστασία από τον κορωνοϊό, η Πανήγυρις του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων, μεταφέρεται και θα εορτασθεί σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ, ΩΡΑ 7:00 μ.μ.:

7:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΪΟΥ, ΩΡΑ 7:30-10:30 π.μ.:

Έναρξη Όρθρου και εν συνεχεία θα τελεσθεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

ΩΡΑ 7:00 μ.μ.:

Μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία Ιερά Παράκλησις και τα Εγκώμια προς τον Άγιο Νικόλαο τον εκ Μετσόβου.

 

Μετάθεση Εορτής και Πανηγύρεως Αγίου Βησσαρίωνος Πολιούχου Τρικάλων

Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, η πόλη των Τρικάλων εορτάζει και πανηγυρίζει την εορτή του Πολιούχου αυτής Αγίου Βησσαρίωνος του Θαυματουργού, καθιερωμένη δια του από 16-12-1954 Β. Δ. (Φ.Ε.Κ. 303 τ. Α΄), ως ετήσια επίσημο εορτή αυτής.

Λόγω των εκτάκτων μέτρων που βρίσκονται εν ισχύϊ για την προστασία από τον κορωνοϊό, ο εορτασμός του Πολιούχου της πόλεως των Τρικάλων, μεταφέρεται για το εσπέρας της 23ης και την πρωία της 24ης Μαΐου 2020.

Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί το αναλυτικό Πρόγραμμα της εορτής.

«Με ακλόνητη την πίστη στη Θεία Πρόνοια ευχόμαστε και προσευχόμαστε με τις πρεσβείες του Αγίου Βησσαρίωνος, γρήγορα να ξεπεράσουμε τη δοκιμασία που βιώνει η πατρίδα μας και η υφήλιος» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ