Αρχική » Eνταση στην Ηλιούπολη γύρω από τον προφήτη Ηλία

Eνταση στην Ηλιούπολη γύρω από τον προφήτη Ηλία

από christina

Ένταση σημειώθηκε σήμερα Κυριακή 10 Μαΐου  στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης με διαδηλωτές και πιστούς να έρχονται στα χέρια κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά του αυθαιρέτου κτίσματος γύρω από το ιστορικό εκκλησάκι.

Η κίνηση πολιτών Ηλιούπολης και οι αριστερές παρατάξεις του Δήμου, δεκάδες πολίτες βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στο εκκλησάκι του προφήτη Ηλία προκειμένου να πραγματοποιήσουν συμβολική καθαίρεση και ακτιβιστικές δράσεις κατά του αυθαιρέτου κτίσματος. Στο σημείο, εκείνη την ώρα, κληρικός της Ηλιούπολη, όπως είχε ενημερώση τις Αστυνομικές Αρχές τελούσε “ατομική προσευχή με αφορμή την εορτή του Παραλύτου. 

Στο χώρο παραβρίσκονταν πιστοί από διάφορες ενορίες της Ηλιούπολης που βρέθηκαν εκεί μετά τις ανακοινώσεις .

Κατά τη διάρκεια της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων της κίνησης πολιτών υπήρξε μικρή συμπλοκή των διαδηλωτών με τους πιστούς οι οποίοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την καταγραφή συνθημάτων επί της τοιχοποιίας. Να σημειωθεί, ότι μετά την αποχώρηση των διαδηλωτών ολοκληρώθηκε η Παράκληση. 

Χθες, Σάββατο 9/5, είχε προηγηθεί επιστολή του εκκλησιαστικού συμβουλίου του προφήτη Ηλία, στην οποία ο πληρεξούσιος δικηγόρος καλούσε την κίνηση πολιτών Ηλιούπολης να αναβάλει τις δράσεις της, τις οποίες χαρακτήρισε “έκνομες”.

Ο Αρχιμ. Σεραφείμ Δημητρίου απέστειλε επιστολή προς τον Διοικητή του Α.Τ. Ηλιουπόλεως ενημερώνοντάς τον για την πρόθεσή του να προσευχηθεί στον Υμηττό.

Ακολουθεί η Επιστολή: 

Προς

Τον ενδοξότατο κ. Γεώργιο Βασιλιάγκο,

Διοικητή του Αστυνομικού τμήματος Ηλιουπόλεως.

Κοινοποίηση: στους ηλεκτρονικά παραλήπτες.

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσω την ενδοξότητα Σας, ότι την Κυριακή του Παραλύτου, 10 Μαΐου 2020, θα απευθύνω στον Θεό την «ατομική μου προσευχή», κατά τον νεολογισμό της Ελληνικής Κυβερνήσεως, στο όρος Υμηττός.

Εξοπλισμένος με εργαλεία της πίστης μου, εργαλεία αγιασμού και εξαγνισμό, και συνοδευόμενος από εκατοντάδες ψυχές, θα επιτελέσω το ιερό αυτό έργο προ του αγιασμένου χώρου του ναού του Προφήτου Ηλιού Ηλιουπόλεως.

Είναι πιθανό να ζούμε στις έσχατες ημέρες. Ο προφήτης Ηλίας, σύμφωνα με την Αποκάλυψη, θα είναι εκείνος που θα εμφανιστεί μαζί με τον Δίκαιο Ενώχ στον κόσμο, λίγο πριν τη Δευτέρα Παρουσία, για να κηρύξουν μετάνοια και θα θανατωθούν από τον Αντίχριστο. Σύμφωνα με την παράδοσή μας, και οι δύο είναι ζωντανοί, αφού και για τους δύο δεν έχει καταγραφεί φυσικός θάνατος. Ο προφήτης Ηλίας ήταν εκείνος ο οποίος, με προσευχή προς το Θεό, κατέβασε φωτιά και έκαψε το θυσιαστήριο, στο οποίο είχε ρίξει πάρα πολύ νερό προηγουμένως, ώστε να σχηματιστεί ρυάκι γύρω από αυτό. Μέσω της προσευχής του, εξαφανίστηκε, από την δύναμη του πυρός, το θυσιαστήριο, το νερό αλλά και κατακάηκαν οι ειδωλολάτρες ιερείς της ντροπής, των οποίων και οι προσευχές στον Βαάλ δεν εισακούστηκαν, για να ανάψει η φωτιά του θυσιαστηρίου τους.

Αυτή την περίοδο, ζούμε μέσα στην τρομοκρατία, την οποία επέβαλε παγκοσμίως ο άρχοντας του κόσμου τούτου, ο διάβολος, με την φερόμενη ως πανδημία κορωνοϊού. Έτσι, πολλοί άνθρωποι χρειάζονται αγιασμό και εξαγνισμό, πρώτα για την ψυχική τους ηρεμία, και μετά για τη σωματική τους υγεία. Επίσης, γύρω μας υπάρχουν αρκετοί ψυχικά διαταραγμένοι και ιδεολογικά συμπλεγματικοί άνθρωποι, πολλοί από αυτούς με ιδιαίτερη εγωπάθεια, η οποία εκδηλώνεται με διάφορες εκφράσεις, θεωρητικά σωτηρίας του κόσμου. Για παράδειγμα, κάποιος κόβει τις κορυφές των δέντρων, ώστε αυτά να μην μπορούν να αναπτυχθούν, ή κάποιος άλλος εργάζεται στο να προκληθεί πλημμύρα που μπορεί, πέραν των υλικών ζημιών, να δημιουργήσει και ανθρώπινα θύματα, κι επιπλέον άλλοι. Εφόσον όλα τα παραπάνω είναι συνέπεια της πνευματικής παραλυσίας, επιλέξαμε την ημέρα της Κυριακής του Παραλύτου σε αυτό το σημείο, από το οποίο φαίνεται διά των οφθαλμών η πόλη μας αλλά και η Μητρόπολή μας (μητέρα πόλη για όσους μιλούν Ελληνικά), η Αθήνα, να σταθούμε εκεί, όχι φέροντας το κουπί του Προφήτη Ηλία, αλλά την θέληση της προσευχής εκατοντάδων ψυχών, ενάντια στη δύναμη του κακού και των εργατών του.

Αν δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στον επιλεγέντα χώρο, η συμπλοκή μας με το κακό και τους δαίμονές του, με τον προαναφερθέντα τρόπο, θα γίνει όπου είναι δυνατόν.

Αυτά πληροφορούντες την αγάπη Σας, Σας γνωρίζουμε ότι με την παρούσα επιστολή έχουμε ενημερώσει την εκκλησιαστική αρχή της περιοχής.

Εν καιρώ περιορισμών, στον τόπο της διακονίας κι από εκεί, 9 Μαΐου 2020,

μνήμη Ησαΐου του προφήτου, ου τις προς Θεόν εντεύξεις επαναλαμβάνουμε

δια τους της εποχής μας, ως Εκείνος εις το 26ο κεφάλαιο του βιβλίου του.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ