Αρχική » Πέτσας κατά Τούρκων για τον Πατριάρχη

Πέτσας κατά Τούρκων για τον Πατριάρχη

από christina

 

“Κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί πρόσωπα , όπως αυτό του Οικουμενικού Πατριάρχη» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας , κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα τουρκικού περιοδικού, το οποίο χαρακτηρίζει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίος «συνεργάτη του Φετουλάχ Γκιουλέν»

Ο κ. Πέτσας έσπευσε πάντως να τονίσει ότι η κυβέρνηση δεν σχολιάζει εσωτερικά θέματα της Τουρκίας

 Με ανακοίνωσή του το Οικουμενικό Πατριαρχείο καταγγέλλει πως το δημοσίευμα στοχοποιεί μέλη της κοινότητας και θρησκευτικούς ηγέτες με αναληθείς ισχυρισμούς.Εκφράσει την έντονη ανησυχία του για τον πολύ μεγάλο κίνδυνο να εκδηλωθούν ρατσιστικές επιθέσεις ς κατά των ρωμιών και των Εβραίων αλλά και άλλων κοινοτήτων και βεβηλώσεις σε μνημεία ορθοδόξων .Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από μόλις δύο ημέρες, σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση σε Αρμένικη Εκκλησία, με τον δράση να ισχυρίζεται ότι η αρμενική κοινότητα φταίει για τον κορωνοϊό.

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει το δημοσίευμα εξέδωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο τονίζει ότι στοχοποιούνται μέλη της κοινότητας και θρησκευτικοί ηγέτες με αναληθείς ισχυρισμούς. Επιπλέον, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τον πολύ μεγάλο κίνδυνο να εκδηλωθούν ρατσιστικές επιθέσεις και βεβηλώσεις.

«Σε δημοσίευμα του περιοδικού Gerçek Hayat στόχοποιούνται μέλη της κοινότητας και θρησκευτικοί ηγέτες με αποτέλεσμα να στεναχωρούν και να δυσαρεστούν τους Χριστιανούς και τους Εβραίους που είναι μέλη του λαού μας. Θεωρούμε απαραίτητη την πληροφόρηση του κοινού, η πράξη όπως είναι πολύ λυπηρή, είναι επίσης και πολύ σοβαροί και ανεύθυνοι μη ρεαλιστικοί ισχυρισμοί που προκαλούν ανησυχία στην Ορθόδοξη Κοινότητα της Τουρκίας. Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρατηρηθούν ρατσιστικές εμφανίσεις και βεβηλώσεις όπως συμβαίνει σε διάφορες χώρες. Και ο Εξοχότατος Πατριάρχης είναι βαθιά στεναχωρημένος που υπόκεινται σε τέτοια είδους μορφή παρά τις βοήθειες που παρέχει όσο είναι εφικτό, στο Κράτος μας. Θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι κάνοντας αυτή την ανακοίνωση στο αξιότιμο κοινό, είμαστε βέβαιοι ότι οι αρμόδιες Κρατικές Αρχές θα πράξουν τα δέοντα» αναφέρει χαρακτηριστικά το Φανάρι.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ