Αρχική » Οχι ρωσικής Εκκλησίας στον …Στάλιν

Οχι ρωσικής Εκκλησίας στον …Στάλιν

από christina

Οι Εκκλησία της Μόσχας δεν θέλει να απεικονίζεται στον νέο ναό των Ενόπλων Δυνάμεων ο Στάλιν. Τη διαφωνία αυτή εξέφρασε επισήμως ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ. κ Ιλαρίων.

«Πιστεύω ότι οι εικόνες του Στάλιν σίγουρα δεν πρέπει να τοποθετηθούν σε μια ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, επειδή ο Στάλιν υπήρξε διώκτης της Εκκλησίας. Τον βαραίνει το αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων Νεομαρτύρων της Ρωσικής Εκκλησίας», δήλωσε ο Μητροπολίτης, μιλώντας στην εκπομπή «Εκκλησία και Κόσμος» του τηλεοπτικού δικτύου Rossiya 24 (VGTRK).
«Η εκκλησία δεν είναι ούτε εκθεσιακός χώρος, ούτε πανόραμα της Μάχης, ούτε μέρος όπου πρέπει να απεικονίζονται στρατιωτικές παρελάσεις» υπογράμμισε και πρόσθεσε. «Η εκκλησία είναι ένα μέρος για προσευχή και πιστεύω ότι ολόκληρη η διακόσμηση της εκκλησίας πρέπει να επιδιώκει αυτόν τον στόχο».
Αναγνώρισε ότι η εκκλησία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι επίσης ένας τόπος μνήμης, επομένως, μπορεί να περιλαμβάνει μερικές εικόνες που απεικονίζουν διάφορες στρατιωτικές ενέργειες. «Ωστόσο, δεν πρέπει να πολιτικοποιηθούν · δεν πρέπει να προκαλέσουν διαφωνίες ή διχασμό. Φυσικά, οι εκκλησίες δεν πρέπει να παρουσιάζουν τα πορτρέτα των καταπιεστών της Εκκλησίας», δήλωσε .

Υπενθυμίζεται οτι στον ίδιο ναό είχε σχεδιαστεί να υπάρχει και πορτραίτο του Πούτιν ,όμως ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος ματαίωσε την ιδέα!

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ