Μετά την απόφαση της 16ης Μαρτίου 2020 της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και την απόφαση της Κυβερνήσεως δια την προστασία του λαού μας από τον κορονοϊό Covid-19 και τη μετάδοση αυτού σε ετέρους συνανθρώπους μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος είχε ορίσει ότι από την 17η Μαρτίου 2020 έως νεοτέρας αποφάσεώς του οι ιεροί ναοί θα παραμείνουν κλειστοί.

Σήμερα ερχόμεθα μετά χαράς διά της παρούσης ανακοινώσεώς μας, να δοξολογήσουμε και να ευχαριστήσουμε τον Τριαδικό Θεό μας, την Υπεραγία Θεοτόκο, καθώς και όλους τους Αγίους της Εκκλησίας μας, διότι η Χάρις του Κυρίου μας, σκέπασε την αγιοτάτη πατρίδα μας, ιδιαιτέρως δε την Ιερά Μητρόπολή μας, στην οποία ούτε ένα κρούσμα ασθενείας δεν σημειώθηκε. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς κάθε Αρχή και Εξουσία του Νομού μας, προς όλους τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και το εργαζόμενο προσωπικό του νοσοκομείου Αμφίσσης, καθώς και τα τοπικά ιατρικά κέντρα. Επίσης εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τον ιερό κλήρο, τους μοναχούς, τις μοναχές και τον ευσεβή λαό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, διά την άψογη συνεργασία μετά του Μητροπολίτου τους.

Από την Κυριακή 17 Μαΐου 2020 γνωστοποιούμε προς όλες τις Ιερές Μονές, τις ενορίες, τους προσκυνηματικούς ναούς, τα κοιμητήρια και τα εξωκκλήσια μας, ότι ξεκινούν να τελούν κανονικά όλες τις ιερές ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες της Εκκλησίας μας, σύμφωνα με τις αποφάσεις και τις σχετικές οδηγίες του Κράτους και της Ιεράς ημών Συνόδου.

Τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας θα λειτουργούν κανονικά ως και πρότερον. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, καθώς και στον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Καραγιάννη, Γενικό Αρχιερατικό.

Γνωρίζουμε προς όλα τα Ηγουμενοσυμβούλια, τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια μετά των Προέδρων αυτών, ότι διά οποιαδήποτε παράβαση των προβλεπομένων μέτρων που ορίζει ο νόμος και η Ιερά Σύνοδος,θα διώκονται οι υπεύθυνοι από τις αρχές του Κράτους.